Avrupa'da ki Elazığlılardan Depremzedelere Destek

Avrupa Elazığlılar Derneği Genel Sekreteri Dr. Ahmet Yılmaz yaptığı açıklamada depremzedeler için toplanan yardım miktarlarını açıklayarak yardımları en güvenilir şekilde teslim ettiklerini belirtti.

Avrupa'da ki Elazığlılardan Depremzedelere Destek

Avrupa Elazığlılar Derneği Yönetim Kurulu, Elazığ dahil, 11 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle, Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Akan öncülüğünde depremzedelere yardımcı olmak için karar alarak kampanya başlatmıştı. Avrupa Elazığlılar Derneği Genel Sekreteri Dr. Ahmet Yılmaz yaptığı açıklamada depremzedeler için toplanan yardım miktarlarını açıklayarak yardımları en güvenilir şekilde teslim ettiklerini belirtti.

"DEPREMZEDELERİN ACILARINI BİR NEBZE OLSUN AZALTTI İNANCINDAYIZ"
Genel Sekreter Yılmaz yaptığı açıklamada: “Aynı ülkenin aynı kaderini yasayan insanlar olarak ve nereli olduğuna, kan bağı olup olmadığına, yakınımız olup olmadığına bakmaksızın, mağdur olan tüm ülke insanına destek olma sorumluluğu bizi insani ve vicdani olarak destek olmaya ve elimizdekileri canlarımızla paylaşmaya itti. Doğal afette yapabileceğimiz en iyi şey manevi desteğimizin yanısıra maddi destek vermekti. Ülkemizde 11 ili kapsayan, 13 milyon insanın yaşadığı bir bölgeyi yerle bir eden deprem, binlerce insanı cansız, evsiz ve çaresiz bıraktı. Vicdanlı, inançlı, paylaşımcı, onurlu ve dürüst her insanın mutlak katkı vermek zorunda olduğu bugünlerde, hemşerilerimiz de omuz verdi, depremzedelerin yükünü hafifletti ve acılarını bir nebze olsun azalttı inancındayız” ifadelerini kullandı.

"YARDIMLARI AFAD ÜZERİNDEN ULAŞTIRDIK"
Yapılan yardım miktarlarını açıklayan Avrupa Elazığlılar Derneği Genel Sekreteri Dr. Ahmet Yılmaz: “100.000 Euro Almanya’da olmak üzere, 58.000 Euro da doğrudan yönetim kurulumuz tarafından Türkiye’de acil müdahale desteği olmak üzere yaklaşık 158.000 € bağış toplandı. “Yardımların en güvenilir şekilde yerine ulaştırılacağından en ufak bir şüphe olmasın“ demiştik ve öyle de yaptık. Tam bir şeffaflık içinde kuruşu kuruşuna derneğimiz üzerinden yapılan bağışın tamamını doğrudan AFAD’a, Ziraat Bankası’ndaki hesabı üzerinden ulaştırdık. Dekontlarını da burada ibraz ediyoruz. Ayrıca Bağış isim ve miktarların yazıldığı listenin tamamını bağış yapanlara ulaştırdık. Bazı yardım kuruluşu iddiasında bulunanların ya da sivil toplum kuruluşlarının yaptığı gibi her hangi bir kesinti, başka amaçlarla kullanım veya kendi kurumlarının masraflarını bağışlanan yardımlardan karşılama, kişisel menfaat temin etme gibi bir acizliğe, seviyesizliğe düşmedik. Almanya’dan AFAD a bağışlar iki dilim halinde gönderildi. Birinci dilim bizim dernek hesabımıza banka yoluyla gönderilen bağışlar, (Tutar: 33.578,00 Euro), ikinci dilim elden nakit olarak yapılan bağışlar.(Tutar: 67.075,00 Euro). Toplam Tutar: 100.653,00 Euro. Yönetim Kurulu üyelerimizin şahsi olarak gerek Almanya’dan ve gerekse Türkiye’den, kampanyamızdan önce ve/veya acil ihtiyaç talepleri karşısında direkt yaptıkları hatırı sayılır çok ciddi yardımlar, buradaki listenin haricindedir. Azına çoğuna bakmaksızın Allah herkesin yardımları kabul etsin, karşılığını kat be kat kendi katında versin inşallah” İfadelilerini kullandı.