Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç Elazığ'a Geldi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hemşerimiz Mehmet Hadi Tunç, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç Elazığ'a Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hemşerimiz Mehmet Hadi Tunç, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Tunç’un memleketindeki ilk programı Kültür Park Mamurat’ül Aziz Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı oldu.

Bakan Yardımcısı Tunç, toplantıda sektör temsilcilerinin sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldıırm, DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, ilgili kurum ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri de katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Tunç, tarıma ülke olarak stratejik olarak baktıklarını belirterek, tarım ve gıda güvenliğine vurgu yaptı.

TUNÇ: TARIM ÖNEMLİ BİR HALE GELMİŞTİR

Bakan Yardımcısı Tunç, “Türkiyemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önümüzdeki dönemde öncelikli gelişme alanı olarak 3 sektör belirlenmiştir. Bu sektörlerden birincisi savunma sanayisi ikincisi turizm sektörü üçüncüsü ise tarım sektörüdür.

Gördüğümüz gibi ülkemiz için tarım, savunma sanayi kadar önemli belki ondanda daha önemli bir hale gelmiştir. Dolayısıyla bu alanı geliştirmek ve üretimimizin gelirini artırmak için başlıca önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Tarım ve gıda güvenliği günümüz dünyasında pandemi ile beraber en büyük problemler arasında yer almıştır. Türkiye bu sorunun çözümü için tüm dünyada hem insani hem de teknik olarak elinden gelen desteği sürdürmektedir” dedi.

Elazığ’a yapılan yatırımlarla ilgili de bilgiler veren Tunç, ilde yaşayan çiftçilerin gelirini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

TUNÇ: TARIMSAL İSTİHDAMA KATKIDA BULUNMAKTADIR

Bakan Yardımcısı Tunç, “işbirliği ve koordinasyon içerisinde ilimizi daha iyi bir noktaya getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Burada öncelikli amacımız ilimizde yaşayan ve tarımsal üretimi yapan çiftçilerimizin gelirini arttırmak ve tarımsal istihdama katkıda bulunmaktadır” dedi.

Toplantı ilgili kurum müdürlerinin sunumları ile devam etti. Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, besicilerin yüksek olan yem fiyatları nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirterek, sermaye yetersizliği nedeniyle küçükbaş hayvancılığa dönüş olduğunu söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan da toplantıda yaptığı konuşmada kooperatifleşmeye dikkat çekti.  

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise değerlendirmesinde, şehirden köylere büyük bir dönüşün olduğunu ifade etti.

Toplantı sektör temsilcilerinin sıkıntı ve taleplerini dile getirmesi ile devam etti.