Bakanlar Elazığ'ı Konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Bakanlar Elazığ'ı Konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla toplu açılış programı gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da yapılan çalışmalara değindiler.

SOYLU: ELAZIĞ’DA DEPREMDE YIKILAN KONUTLARIN YERİNE YAPILAN YENİ KONUTLARINI TESLİM ETTİK

Ülke olarak afet bölgesinde olduğumuzu vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sürekli olarak afetlerle karşı karşıyayız. Elbette ki afetlerin zamanı yoktur, ne zaman olacağını, ne şiddete olacağını bizim bilmemiz mümkün değil. Bunu İzmir depreminde de yaşadık.

Giresun’daki sel afetinde de yaşadık. Elazığ ve Van’da da yaşadık. Yapmamız gereken tedbirlerimizi el birliğiyle alabilmektedir. Deprem öncesi afet anında yapacaklarımız, afet sonrası yapacağımız iyileştirme çalışmaları bizim sorumluluğumuzdadır. Elazığ’da depremde yıkılan konutların yerine yapılan yeni konutlarını teslim ettik.

Yıl sonuna kadar da tamamı teslim edilecektir. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi vatandaşının karşı karşıya kaldığı bu sorunla hem onları dinleyerek hem de onların gönlünü alarak bu kadar kısa sürede çare oluşturmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

KURUM: MİLLETÇE TEK YÜREK OLDUK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, “30 Ekim'i unutmayacağız. 30 Ekim milletimizin, 84 milyonun İzmir için hüzne boğulduğu tarihtir. Depremle birlikte sadece evlerimiz yıkılmadı, 117 canımızı yitirdik. İzmir, Elazığ, Malatya başta olmak üzere deprem nedeniyle kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İzmir’de depremin ilk anından itibaren vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için el ele verdik. Milletçe tek yürek olduk. Büyük bir özveriyle çalıştık. Kısa sürede arama kurtarmalarımızı, 10 gün içerisinde de hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ayrıca İzmir’deki riskli binaların durumunu tespit ettik.

Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 2012 yılında İstanbul’dan başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğini Türkiye’nin her yerinde daha da hızlandırdık. 1 milyonluk konutun dönüşümünü Sayın Cumhurbaşkanımızı liderliğinde tamamladık.

Acil dönüştürülmesi gereken bir buçuk milyonluk binanın dönüşümünü de kısa sürede yapacağız. Bugün İzmir tarihinin en büyük deprem dönüşüm hareketini başlatıyoruz. Bugün, İzmir’in çevresini, çehresini ve geleceğini değiştirecek bir günün miladi olacaktır İzmir’imizde salgın ve kış şartlarına rağmen tek bir dakika bile ara vermeden hızlı bir şekilde çalışmalarımızı devam ettirdik.

Ağustos ayı itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yeni yuvalarımızın tesliminin gururunu hep birlikte yaşayacağız. Bugün Bayraklı’da 7 alanda bin 841 konutun inşasına başlamış oluyoruz. Kültürel ve sosyal alanlarıyla en güzel şekilde bu projelerimizi tamamlayıp İzmirli kardeşlerimize teslim edeceğiz.

Bugün sadece bir deprem dönüşümü yapmıyoruz. Altyapısı ile üst yapısıyla çevre yatırımlarıyla İzmir’i yeniden inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.