Başarılı İş İnsanı Siyasete Yeşil Işık Yaktı 'HİZMETE HAZIRIM'

Türkiye'nin birçok noktasında büyük yatırımları bulunan Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, elazigyenihaber.com haber merkezimizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başarılı İş İnsanı Siyasete Yeşil Işık Yaktı 'HİZMETE HAZIRIM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin birçok noktasında büyük yatırımları bulunan Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, elazigyenihaber.com haber merkezimizi ziyaret etti.
 
Elazığ Yeni Haber İnternet ve Medya Yayıncılığı İmtiyaz Sahibi Erhan Bahçeci ile biraraya gelen 43 yaşındaki başarılı İşadamı Veysel Demirci ziyarette, Holding çalışmalarına ilişkin bilgiler verirken, Elazığ'ın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başarılı İşadamı Demirci ayrıca, Elazığ'a vefa borcu olduğu belirterek, şehre her alanda hizmete hazır olduğunu belirterek siyasete yeşil ışık yaktı. 

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ile yaptığımız söyleşi şöyle: 

Sayın Demirci kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
"1978 yılında Elazığ'ın Palu ilçesinde dünyaya geldim. İlk, orta, lise ve üniversite tahsil halatımı Elazığ'da tamamladım. 2009 yılından beri Ankara'da yaşamaktayım. Türkiye'nin birçok noktasında kamu yatırımları, ata mesleğimiz olan işi yapmaktayız. Grubumuzda 2012 yılında içerisinde büyüme trendine geçerek Holdingleştik. Holdingimizin bünyesinde kamu yatırımları, akaryakıt sektörü, sigorta, restorant, gıda, havacılık sektörü bulunmaktadır. Nasipse şimdi Ankara merkezli bir iş merkezi ve otel inşa etmekteyiz. Nasipse ülkemize, hemşehrilerimize bu sektörlerde de hizmet edeceğiz."

Ziver Holding olarak ülke çapında büyük yatırımlar yapıyorsunuz. Elazığ özelinde hangi sektörlerde yatırımlarınız var? 

"TEDARİKLERİMİZİ ELAZIĞ'DAN YAPIYORUZ"
"Elazığ ata topraklarımız. Her ne kadar Ankara'da yaşasak da gözümüz, kulağımız, kalbimiz her daim Elazığ'da. Şuanda çalışanlarımızın yüzde 80'i Elazığlı. Türkiye'nin 26 vilayetinde devam eden işimiz var. Ağırlıklı olarak satın almalarımızı, tedariklerimizi Elazığ'dan yapmaya çalışıyoruz. Ana ürünler dahil bir çok tedariğimizi mümkün mertebe şehrimizden karşılamaya çalışıyoruz. Çünkü bizim bu şehre bir vefa borcumuz var. Bizi destekleyen, sahiplenen, büyüten bir Elazığ var. Biz bunları asla unutamayız. Allah nasip ederse Elazığ'a yönelik farklı yatırımlarımız olacak. Şuanda Elazığ'da akaryakıt istasyonlarımız var, restorantımız var. Taş ocağımız, beton santralimiz var. Ayrıca da kamu yatırımlarımız devam etmekte. İnşallah yakın zamanda ikinci organize sanayi bölgesinde bir fabrika yatırımımız olacak."

Bu projeden kısaca bahsedebilir misiniz?
Şuanda proje aşamasında. Nasip olursa bu yatırımımız kendi sektöründe ülkemizde ikinci olacak. İzinler, fizibilitesi bitince inşallah kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yatırımımızda yaklaşık 200 kişi istihdam edeceğiz. Fabrikamız yapı kimyasalları üzerine olacak." 

Holding olarak hedefleriniz nelerdir?

"HOLDİNGİMİZ BİR ÜNİVERSİTE GİBİ"
"Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. Değişime, dönüşüme, büyümeye müsait bir ülkedeyiz. Çok şanslı ve şanssız bir coğrafyadayız. Şanlı tarafı, çok güzel bir coğrafya, çok güzel kültürlerin ve çok güzel insanların bulunduğu bir coğrafya. Şanssız tarafı ise bu güzel Anadolu topraklarına bütün dünyanın göz dikmesi. Bizi bu ülkede parçalayıp bölme çabaları var. Allah fırsat vermesin. Bu coğrafyayı yeniden dizayn ediyorlar; Suriye, Irak, Ortadoğusu ile. İnşallah buralar düzeldiği takdirde çok daha güzel işler başaracağız hep beraber. Çok şükür şuan Afruikayız, Libya'dayız, Azerbaycan'dayız. Dünyanın birçok noktasında Türkiye'nin sesi, Osmanlının sesi gelmeye başladı. İnşallah biz de bu pozisyon alarak firmamızı sadece ülkemizin değil, dünyanın bilinen firmaları arasına getirmek istiyoruz. Kısmet olursa bizden sonraki nesillerin de devam edeceği bir altyapı oluşturduk. Holdingimiz bir üniversite gibi. Yüzlerce çalışan, binlerce istihdam yaratmaya başladık. Çok şükür 20 yıldır bulunduğum yönetim kurulu başkanlığı süresinde 12 tane müteşebbis yetiştirdik. Bu müteşebbisler memleketimize, Elazığımıza hizmet ediyorlar. İnşallah bunların sayısını daha da arttıracağız. Bizden burs, eğitim, donanım almış iyi insan kaynağı yetiştireceğiz ülkemize. Bu ülke bizim. Başka gidecek yerimiz yok. Allah nasip etmiş bu topraklarda yaşıyoruz. Bu topraklara hizmet etmekte bizlere düşmektedir."

Yapımını tamamladığınız Türkiye'de bir ilk olan Tohma köprüsünün açılışı gerçekleştirilecek. Bu projenin öneminden bahseder misiniz?

"MÜHENDİSLİK HARİKASI BİR KÖPRÜ"
"20 yıllık Yönetim Kurulu başkanlığı döneminde 'yapılmaz, edilmez, bilinmez' dedikleri, hep yabancıların yaptığı, yabancıların desteklediği projeleri yapmak bize nasip oldu. Çok şükür tüneller, viyadükler, köprüler, yollar, içme, suyu, arıtma tesisleri, barajlar, göletler, binalar yapmak nasip oldu. Her proje bizi ayrı heyecanlandırdı.  Her proje bize ayrı bir marka değer oluşturduk. Allah nasip ederse Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, yöre halkımızın katılımlarıyla Malatya-Sivas Karayolu Karakaya Barajı üzerinde stratejik konuma sahip bulunan 517,5 metre uzunluğundaki ileri mühendislik teknolojilerinin kullanıldığı Tohma Köprüsünün açılışını gerçekleştireceğiz.  Bu köprü kendi alanında bir ilktir. Bizi mutlu eden tarafı, Allah'a şükür bir mühendislik harikası da bize nasip oldu. Bu köprü olmaktan ziyade bir akademinin, bir üniversite dersi gibi gelecek kuşaklara anlatılacak bir proje olacak. Bu ülkemizde bir ilk olacak. Şu anda bu proje tamamlanır tamamlanmaz, Ukrayna'da benzer bir proje teklifi geldi. Şuanda arkadaşlarımız bunu değerlendiriyor. İnşallah dünyanın bir çok noktasında bu tarz projelerle ülkemizi temsil edeceğiz. Yabancıların ülkemize gelip bu projeleri yapmasına gerek kalmadı. Yetişmiş insan kaynağımız ve yetişmiş teknolojimiz var. İnşallah bundan sonraki süreçleri de hep beraber yürüteceğiz."

Elazığ büyük bir deprem yaşadı. Bir yıl geride kaldı. Süreci kısaca değerlendirir misiniz? Elazığ'ın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

"2023, ELAZIĞ YILI OLACAK"
"Bir inşaatçı olarak hep söylüyorum; Elazığ depremi Cenabı Allah'ın bir nimeti. Bir nebze Elazığ'a bir kentsel dönüşüm imkanı oldu. 37 kişinin vefatından çok büyük derin üzüntü duydum. Rabbim ülkemizi, ümmetimizi bu tarz afetlerden korusun. Ama çok şükür ki Elazığımız yeniden inşa ediliyor. Allah devletimize zeval vermesin: Depremin olduğu ilk andan iki saat sonra biz buradaydık. Devlet büyüklerimiz buradaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, vatandaşlarımız buradaydı. Dünyanın bir çok noktasından ülkemizi seven, gönül bağı olan insanlar desteklediler: çok şükür 8 Bin konut teslim edildi. Allah nasip ederse 12 Bin ihtiyaç olmasına rağmen 20 Bin konut yapılıyor. Birtakım eksiklikler, mevsimsel sıkıntılar olabilir. Hemşehrilerimiz merak etmesinler. Bir şekilde bunlar toparlanır, düzenlenir. Çevre düzenlemeleri yapıldıkça, etrafı yeşerdikçe, imar edildikçe daha güzel bir hal alacak. Eskiden Elazığ için Doğunun Paris'i derlerdi. Doğu ve Güneydoğu'da eskiden yüksek yapılar yokken Elazığ'da yüksek yapılar ve kaliteli yapılar vardı. İnşallah Elazığ hak ettiği yere tekrar gelecek. Elazığlılar olarak, memleketini seven hemşehrilerimiz bir araya gelerek yatırımlarımızı, sistemimizi, vefamızı bu şehre gösterirsek çok daha iyi noktalara getireceğiz. Ben inanıyorum; 2023 Elazığ yılı olacak. İnşallah 2023 Elazığ yılı ilan edilecek. Elazığımız daha iyi noktalara gelecek. Elazığsporumuz stadımızın da bitmesiyle Süper Lige geri gelecek. Elazığ'da yeniden bir ime, birlik ve beraberlik sağlayarak inşallah şehrimizi çok daha iyi noktalara taşıyacağız."

Harput'ta yapımını üstlendiğiniz Diyanet Kültür ve Eğitim Merkezinin UNESCO için bir engel teşkil edeceği ifade ediliyor. Bu konuda görüşleriniz nelerdir?

"Ben de basından takip ettim. Belediye Başkanı Danışmanını söyledikleri doğru. Harput'ta bir imar planı uygulaması yapılıyor. Harput biliyorsunuz 1960'lı yıllarda Elazığ'a göçlerle beraber bir yıkım ve söküm göstermiş. Harputumuzu koruyamamışız. Mirasımızı koruyamamışız. Ama bu şu anlama gelmez; yeniden eksiğini, gediğini düzeltemeyiz, yeniden orayı cazibe merkezi haline getiremeyiz anlamı çıkmaz. Sadece Diyanet Kültür ve Eğitim Merkezi ile değil, diğer taraflardaki dönüşümü de sağlamak gerekiyor. Orada köhne durumda, kötü durumda görüntüler var: Orada bir dönüşümle Harput'u Selçuklu mimarisine uygun hale getirmek gerekiyor: Yeniden orayı cazibe merkezi, turizm merkezi haline getirmek gerekiyor. Harputumuz çok kıymetli,  güzel değerlere sahip." 

Sayın Demirci, siyasete girmeyi düşünüyor musunuz? Milletvekilliği adaylığı düşünceniz var mı?

"DEVLETİMİN; MİLLETİMİN HİZMETİNDEYİM"
"Yakın dostlar, yakın arkadaşlıklar, yakın görüşmelerimiz, irtibatlarımız var. Şuan için böyle bir düşüncem yok. Kısmet olarsa, nasip olursa şehrimin her zaman emrindeyim. Arkadaşlarımızın, büyüklerimizin her zaman yanındayız. Gururla ve iftiharla söylüyorum, 25 yıldır telefon numaram aynı. 25 yıldır bütün hemşehrilerim bana rahatlıkla ulaşıyorlar. Her soruna yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben ülkemin, devletimin hizmetindeyim. Devletim ne emreder, vatanını, milletini, ümmetini seven bir insan olarak her zaman için buralardayım."