'Basın Aydınlatıcı ve Yol Göstericidir'

FHGC Başkanı Semih Erdem, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı!

'Basın Aydınlatıcı ve Yol Göstericidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti  (FHGC) Başkanı Semih Erdem, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Erdem; “Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın; sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlenmesinde ve güçlenmesinde etkin rol almaktadır. Basın meslek ilkelerine bağlı hareket eden ve keleminin yönünü doğruluktan ayırmayan bütün basın mensuplarının, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 

Başkan Erdem, günün tarihçesi ile ilgili de kısa bir değerlendirme yaparak; “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başlamasına dayandırılarak kutlanmaya başlanmıştır” dedi. 

“BASIN MENSUPLARININ VERDİĞİ MÜCADELE TAKDİRİ HAK ETMEKTEDİR”
Basın mensuplarının özveri ile çalıştığını vurgulayan Başkan Erdem; “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi basındır. Gazeteciler; haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir.  Dünyanın her köşesinde haber alma ihtiyacını karşılayarak, toplumun doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında aracı olan her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakârca çalışan basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir” diyerek basın mensuplarının zor koşullarda bile kamuyu bilgilendirme gayretinde olduğunu belirtti.