Başkan Arslan 'Hakkımızın Bir An Önce Kullandırılmasını İstiyoruz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, depremin üzerinden bir yıl geçti diyerek, geçen bir yıl süre içerisinde vatandaşların hala Kentsen Dönüşüm Yasası'ndaki haklarında faydalanamadığını söyledi.

Başkan Arslan 'Hakkımızın Bir An Önce Kullandırılmasını İstiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan 24 Ocak depreminin üzerinden yaklaşık 11 aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yer alan hakların halen daha kullandırılmadığını bu durumun şehrin dönüştürülmesi önünde bir engel olarak yer aldığını ifade etti.

ARSLAN: SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM ETMEKTEYİZ

Başkan Arslan açıklamasında, “24 Ocak tarihinde yaşamış olduğumuz büyük felaketin ardından hiçbir alanı ihmal etmeden talep ve beklentilerimizle ilgili raporlarımızı ve sonraki süreçte ise ortaya çıkan diğer beklenti ve sorunlarla ilgili hususları ilgili bakanlık ve mercilere iletmiş bulunmaktayız. Bu süreç halen devam etmekte olup, halkımız ve iş dünyamız adına sorunların takipçisi olmaya devam etmekteyiz. Yaşanan deprem felaketi sonrasında şehir merkezimizde bulunup ağır hasar alan binalar ve acil yıkılan binalarımız için yeniden yapım aşamalarında Kentsel Dönüşüm yasasında bulunan tüm belediye harç muafiyetleri, vergi muafiyetleri, tüm tapu gibi haraçlarından muaf tutulması konuları ilgili yasada yer almaktadır” dedi.  

ARSLAN: GEREKLİ DÜZENLEMELERİN YAPILMASINI TALEP ETMEKTEYİZ

İmkanların Elazığ’a da sağlanması ile birlikte yıkılan binaların yeniden yapılması ve eski yerlerin dönüşmesi vatandaşların ortak talebi ve beklentisi olduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Tüm halkımızla birlikte, Odamızın ilgili Meslek Komitesi ve Elazığ Müteahhitler Derneği gibi ilgili STK temsilcilerimizin yazılı ve sözlü taleplerine rağmen 11 aylık süreçte bu konu halen çözüme kavuşmamış olup, depremde mağdur olan halkımızdan bu bedeller talep edilmektedir.  Şehir merkezinin bir an önce toparlanması ve bu binaların ivedi bir şekilde yapılması için bu alanlarda yapılacak yapıların kentsel dönüşüm yasasındaki tüm haklardan ivedi bir şekilde faydalanılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etmekteyiz” ifadelerinde bulundu.