Başkan Arslan, ICC Toplantısına Katıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, İstanbul'da düzenlenen Milletlerarası Ticaret Odası toplantısına katıldı.

Başkan Arslan, ICC Toplantısına Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi işbirliğinde düzenlenen, “Dijital Çağda Türkiye İçin Fırsatlar: Kamu Politikaları, İnovasyon ve Büyüme” Konferansı İstanbul’da yapıldı. ​Toplantıya ICC Milletlerarası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Elazığ TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tuncay Çeçen’ de katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Başkan Hisarcıklıoğlu; "Dijital Teknoloji Yeni Bir Fırsat"

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, dijital teknolojinin yeni bir fırsat sunduğunu belirterek, “İş süreçlerini değiştiriyor, üretim ve istihdamı etkiliyor. Yeni teknolojiler bir taraftan istihdamı azaltıyor. Ama verimlilik artışı sayesinde yeni işler, meslekler ortaya çıkıyor. Ne yazık ki, biz hala işin ununda değil, ünündeyiz. Dünya, dijital ortamı iş yapmak için kullanıyor, bizlerin çoğu hala işin dedikodusundayız” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar

Küresel çapta 326 adet unicorn çıktığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bunların içinde Nijeryalı var, Kolombiyalı var, Estonyalı var, Portekizlisi, Singapurlusu var. Ama Türk yok. Geçenlerde Endonezya’daydım. Kişi başı geliri bizim yarımız kadar, ama piyasa değeri 1 milyar doları aşan 3 startup firmaları var. Türkiye’deyse biz daha hiç unicorn görmedik. 2010 yılından beri dünyadaki değişimi takip edemediğimizin en iyi göstergesi, işte bu unicorn listesi. Dijital dönüşüm kaçınılmaz. Hayatımıza iyi mi kötü mü gelecek, henüz bunu bilmiyoruz. Ama geleceği kesin. Dolayısıyla dijital dönüşümü mitleştirmek yerine, anlamaya çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

Başkan Arslan; "Teknolojiden En İyi Şekilde Yararlanmalıyız"

Toplantıya katılan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve ICC ( Milletlerarası Ticaret Odası ) Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede;

Ülke olarak teknoloji ve getirdiklerinden en iyi şekilde yararlanmamız, ekonomimiz ve sanayimiz için faydaya dönüştürmemizin çok net bir şekilde anlatıldığı bir toplantı oldu, teknolojiye bakış açımız ve kullanımımız ile ilgili  kendimizi, kurumlarımızı yeniden gözden geçirmeli ve bu konuda bir an önce mesafe alınması için çalışmalar yapılmalıdır. Özellikle gençlerimizin teknolojinin ülke menfaatlerine fayda sağlayacak şekilde bilinçlendirilmesi ve bu alana yönlendirilmeleri gerekmektedir, TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun da ifade ettiği gibi, dünya dijital ortamı iş yapmak için kullanırken, biz olayın çok daha farklı bir boyutunda maalesef takılıp kalıyoruz, dedi.

Görüntünün olası içeriği: 29 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan