Başkan Işıkver, Sosyal Medya Hesabından Duyurdu!

Türkiye Diyarbakırlı Ramazan Böçkün'ü konuşuyor. Kentin sevilen simalarından Ramazan Böçkün, yıllardır tarihi Ulu Camii'nde ücretsiz olarak hizmetlerde bulunuyor. Ancak Böçkün İslam'ı anlattığından dolayı birinin şikayetiyle hakkında açılan dava sonucunda ruh sağlığı tedavisi görmesi için Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri bölümüne yatırıldı.

Başkan Işıkver, Sosyal Medya Hesabından Duyurdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Böçkün, hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatıldı. Söz konusu karar tepki çekti. Böçkün'ün akıl hastanesine kapatılmasının ardından sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi büyüdü. Böçkün için Twitter üzerinden hashtag'ler açıldı.

Birçok vatandaşın ve Sivil Toplum Kuruluşunun tepki vermesi üzerine siyasiler de konuya duyarsız kalmadı. Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı konuyla ilgili Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat ile görüştü. Görüşmenin ardından Başkan Işıkver, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Başkan Işıkver şu ifadeleri kullandı;

'' Ramazan Böçkün Kardeşimizin durumunu öğrenmek ve eğer kimsesi yoksa, kendi rızasını da almak kaydıyla kardeşimiz olarak bundan sonraki hayatını bizimle beraber idame ettirmesini teklif etmek için başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Elazığ İl Sağlık Müdürümüz Dr.Cahit Polat ile yapmış olduğumuz görüşmede Müdür Bey, ‘Ramazan’ın savcılık talebiyle bir rapor almak üzere 8-10 günlüğüne şehrimize geldiğini, kesinlikle çok modern koşullarda tıbbi gözetim altında olduğunu ve yerinden çok memnun olduğunu ve 5-6 gün sonra da memleketi Diyarbakır’a döneceğini’ ifade etmişlerdir.
Kimse merak buyurmasın.
Ramazan Böçkün bizim de öz kardeşimizdir.
Elazığ, nice Allah Dostu Ramazan’ları bağrına basmıştır, burada kalmak isterse eğer Ramazan Hoca’yı da bağrına basmakta tereddüt etmeyecektir.
Selam ve dua ile. ''