Başkan Kangal'dan 'HES Projesini Durdurun' Çağrısı

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, ilçe halkının yapımı devam eden HES Projesi nedeniyle, mağdur olduğunu ifade ederek projenin durdurulmasını istedi.

Başkan Kangal'dan 'HES Projesini Durdurun' Çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Elazığ İl Teşkilatı  ilçe gezileri kapsamında Arıcak ilçesini ziyaret etti.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, ilçe halkının yapımı devam eden HES Projesi nedeniyle, mağdur olduğunu ifade ederek projenin durdurulmasını istedi.

Deva Partisi Elazığ  İl Başkanı Mehmet Kangal ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, HES’in durdurulması için çağrıda bulunarak, “Bu gün Arıcak ilçemizi ziyaret ettik. Vatandaşlarımızdan bize gelen duyumlara göre, ilçemizde bir takım sıkıntılar yaşandığını duyduk. Özellikle yapılması planlanan HES projesinden bahsettiler. HES projesine vatandaşlarımızın %90 oranında karşı çıktığını duyduk.  Zığır Deresi üzerinde yapılacak projenin, bu güzergahtaki doğal yaşamı tamamen etkileyeceğinden bahsedildi. Bu projeden vazgeçilmesi için, yetkililere sesleniyoruz. Vatandaşların bu proje ile, Zığır Deresi’ndeki doğal yaşamın etkileneceği ile ilgili, kuşkuları var. Bu projenin yapılması durumunda azda olsa fayda sağlanacaktır. Ancak bu fayda Arıcak halkına değil, yapacak olan şirkete olacaktır. Bu sebeple, Arıcak halkının sesini duyurmak adına yetkililere sesleniyoruz; halka rağmen yapılmak istenen bu projenin, yapımına engel olun” dedi.

“Bu Proje Halkın Geçim Kaynağına Darbe Vuracak Bir Projedir”
 
Projenin yapılmamasını isteyen vatandaşlar ise  yaptıkları açıklamada, “Arıcak ilçe merkezimiz ve  11 köyümüz dahil olmak üzere, tüm Arıcak halkının %90’ını bu projeye  karşı, % 10’luk kesim ise, bu konuda bilgisi olmadığından sessiz kalmışlardır. Bu işle ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Kimsenin bir haberi de yok. Bu proje uygulandığı takdirde; 11 köy ve ilçe merkezi bu projeden zarar görecek. Arıcak halkı bu projeye karşıdır. Devletin ve toplumun yararına bir projeyi engellemiyoruz. Bu proje halkın geçim kaynağına darbe vuracak bir projedir.” ifadelerini kullandılar.