Başkan Kaplan, Hükümete Seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ il başkanı Zeki Kaplan, Hükümetin evde kal yerine alacağı önlemler ile vatandaşları evde tutması gerektiğini belirtti.

Başkan Kaplan, Hükümete Seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama da şunları söyledi;

“Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve Yöneticileri olarak Sosyal Medya hesaplarımızda paylaştığımız görsellerde de belirtmiş olduğumuz gibi Adalet ve Kalkınma partisi Hükümetinden vatandaş olarak taleplerimizi sırayla yazmıştık. Basınımız Kanalıyla tekrar “AK Parti Hükümeti’ne vatandaş olarak çağrıda bulunuyoruz.

Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta, telefon iletişime yüzde 50 indirim yapın. Çiftçiye motorini ve gübreyi ücretsiz verin. Esnafa borç değil, maddi destek sağlayın. Şoför esnafımızın ve mağdur olan tüm esnafımızın bankalara olan borcu devlet tarafından ödensin. Asgari ücretten vergiyi kaldırın. Zor durumda olan esnafa sicil affı çıkarın” Vatandaşa Evde kalın demek kolay. Koronavirüs nedeniyle iş yerleri Kapanan ve bu iş yerlerinde çalışan işçilerin maddi durumu hiçte iyi değil.

Bu esnaflara ve çalışanlarına kira yardımı ve gıda yardımı yapılmalıdır. Kimsesiz ve yaşlı ailelere aralıksız gıda yardımı ve hijyen bakımı yapılmalıdır.

Elazığ da Kapatılan Eski Devlet Hastanesi, SSK,Hastanesi ve Asker Hastanesinin acilen açılması zarureti doğmuştur. Bölge esnafı bakımından ve Hemşerilerimizin sağlığı ve Sağlık Kuruluşlarına daha kolay ulaşması bakımından açılması zaruri hale gelmiştir.Yada bu hastanelerin Fırat Üniversitesine devredilerek tedavi amaçlı bazı sağlık bölümlerinin burada açılmasının önü açılmalıdır.

Hükümet Evde Kal demek yerine Vatandaşı evde #Tut’mayı başarabilirse Dünyanın ve ülkemizin başına musallat olan Koronavirüsten en kısa zamanda ve az bir zayiatla kurtulmuş oluruz.”