Başkan Koca'dan Vefalı Duruş!

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı, Mehmet Nafiz Koca, Elazığ'da basın mesleğine emek veren ve hayatını kaybeden gazetecilerin isimlerinin cadde, sokak ve bulvarlara verilmesi konusunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na talepte bulundu. Koca'nın bu talebi Başkan Şerifoğulları tarafından olumlu karşılandı.

Başkan Koca'dan Vefalı Duruş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Mehmet Nafiz Koca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Başkan Şerifoğulları'ndan bir talepte bulundu.

Başkan Koca, "Malum 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde pandemiden dolayı bir etkinlik yapamayacağız. Ancak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde sayın başkanımızdan gazetecilere bir hediye istiyoruz. Öncelikle Elazığ basınının en eski kurucularından Turan ailesinden biri başta olmak üzere ahirete intikal eden meslektaşlarımızın adını Elazığ’da bir cadde veya sokağa verilmesini Elazığ Basın ve Medya cemiyeti olarak rica ediyoruz. Elazığ Belediyesi İsim komisyonuna cemiyet olarak müracaatımızı yapacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise bu talep  üzerine: "Ocak ayı gelmeden hemen müracaatını yapabilirler. Bizde hemen isim tespit komisyonumuza havale ederiz. Gerekli en güzel yerlere de isimlerini veririz."  dedi. 

'GAZETECİLER GÜNÜNDE ETKİNLİK YAPMAYACAĞIZ'
Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Mehmet Nafiz Koca, düzenlediği basın toplantısında taleplerine olumlu cevap veren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na teşekkür etti.

Koca, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: 'İlimiz bir çok konuda bölgesinde önderlik yaptığı gibi basın ve neşriyat dünyasında da bölgesinde motor konumunda olan bir şehir. Özellikle kadim bir basın ve neşriyat kültürüne sahip olan ilimiz ilk olarak Cumhuriyetin ilk yıllarında 1926 yılında Turan matbaasının Elazığ'a gelmesiyle 1930 yılında değerli büyüklerimiz Turan Gazetesi Merhum İhsan Turan'ın öncülüğünü ve kuruculuğunu yaptığı Turan Gazetesiyle de Türkiye'nin ilk gazetesinden biri olarak basın ve yayın dünyasına merhaba demiştir. Bizler de cemiyetimizi kurduğumuz günden bu tarafa şehrimizin bütün sorunlarıyla ilgilenip çözüm odaklı öneriler sunarken, faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz arasına geçmişte ilimize basın yayın ve neşriyat alanında hizmet veren meslektaşlarımızın, mesleki büyüklerimizin isimlerini de ölümsüzleştirmekti. Bu bağlamda da biz her dönem Çalışan Gazeteciler gününde çeşitli etkinlikler yapan bu etkinliklerde geçmişşteki basın büyüklerimizin ve mesleki büyüklerimizin isimlerini zikredip gelecek nesillere taşınması yönünde fikirler ve beyanatlar verirken bu dönem pandemi kurulu kararı dolayısıyla etkinliklerin ve toplantıların yapılmaması üzerine biz de cemiyet olarak bir karar aldık.' dedi.

'MERHUM GAZETECİLERİMİZİN İSİMLERİ YAŞATILSIN'
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde bir etkinlik yapmayacaklarını belirten Başkan Koca açıklamasında, 'değerli belediye başkanımızdan o günün anısına gazeteci arkadaşlarımıza ve meslektaşlarımıza bir hediye verilmesini, bu hediyenin de en güzelinin geçmişte şehrimizde büyük hizmetleri olan ve basın yayın dünyasına katkıları olan mesleki büyüklerimizin adının ölümsüzleştirilmesini istedik. Bununla ilgili şehrimizde yeni açılan bulvar, sokak ve caddelerine bu büyüklerimizin isimlerinin verilerek ölümsüzleştirilmesi mevcut gazeteci ve meslektaşlarımızın gönlünü hoş tutacağını, böyle bir taleple sayın başkanımıza ekranlarda ilettik talebimizi. Çok değerli başkanım geldiği günden bu tarafa basınla iç içe, basının sorunlarını bilen ve basının sunduğu çözüm önerilerini dikkate alarak bizlerin yanında olan değerli başkanımız da ekranlardan başvuru yapmamız gerektiğini, Ocak ayı itibariyle de  ilk meclis toplantılarında gündeme alıp şehrin cadde, sokak ve bulvarlarına bu isimlerin verilerek ölümsüzleştireceklerinin müjdesini verdiler. Bu vesile ile kanallarında bu duyurunun yapılmasına ve bu imkanın bize sunmasından dolayı değerli meslektaşımız Metin Eren nezdinde Kanal 23'e, program yapımcılarına özellikle de talebimizi makul karşılayıp, böyle bir talebi yerine getirme taahhüdünde bulunan kıymetli belediye başkanımız sayın Şahin Şerioğulları'na teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.