Başkan Şerifoğulları'ndan '18 Mart Çanakkale Zaferi' Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Şerifoğulları'ndan '18 Mart Çanakkale Zaferi' Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Şahin Şerifoğulları, mesajında şunları kaydetti:  “Çanakkale Zaferimizin 106. yıl dönümünde o kutlu ruhu büyük bir heyecan ve gururla yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, kazanılmış bir başarıdan çok daha öte ecdadımızın yokluk içinde var olma mücadelesiyle tarihe yön verdiği şanlı bir zaferdir. Bu zafer, tarihini destanlarla yazan aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu, bugüne ve yarınlarımıza nakşettiği bir destandır.

Çanakkale Zaferi; vatanımıza, bayrağımıza, hürriyetimize, mukaddesatımıza kısaca öz benliğimize kastetmek isteyenlere verilmiş tarihi bir cevaptır.

Kahraman ecdadımız vatanın ve milletin bekası için yedi düvele karşı Çanakkale’de verdiği o şanlı mücadeleyle “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazarken bu ruh gelecek nesillere de rehber olmuştur.

Bizler o şanlı ecdadın torunları olarak yüreğimizde yaşattığımız Çanakkale ruhuyla istiklalimize ve istikbalimize yönelebilecek her türlü tehdide karşı milletçe dimdik durmaya devam edecek, daha güzel yarınlar inşa edeceğiz.

Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferinin aziz kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”