Başkan Yıldırım'dan Dikkat Çeken Öneri!

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, pandemi sürecinde aldığı kararlarla sık sık gündeme gelen İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin yapısına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım'dan Dikkat Çeken Öneri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Kanal 23 Genel yayın Yönetmeni Arif Çakmak'ın sunduğu Ayrıntı programında yaptığı açıklamada, halk sağlığının korunması adına uygulayıcı kararlar alan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin yapısında değişiklik yapılmasını önerdi.

Kurulun aldığı kararların tüm insanları ve şehri ilgilendirdiğini belirten Başkan Yıldırım, bazı durumlarda kurul kararlarında eksik kalan konuların olabildiğine dikkat çekti. 

İstişare kültürünün önemine dikkat çeken Başkan Yıldırım, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nde siyasi partilerin temsilcileri ve esnaf odaları başkanının olmasını arzu ettiklerini belirterek, "İl Hıfzıssıhha kurulu var. Bu kurulda siyasi partilerin temsilcileri ve esnaf odaları başkanının da olmasını arzu ediyorum. Tüzük yada kanun olarak bu olmayabilir. Ama ben bunu teklif ediyorum. İstenirse olur. Çünkü, İl Hıfzıssıhha kurulu özellikle pandemi sürecinde çok gündeme geldi. Orada çoğu zaman kararlar alınıyor. Burada alınan kararların iyi niyetli kararlar olduğunu düşünüyorum. Ama zaman zaman bazen belki eksik kalan, belki de masanın bu tarafında konuşulması gereken şeyler orada konuşulmadığı için eksik kalan bir yanı olur. Onlar da kalkar onu söylerler. Sonuçta biz istişare kültüründen gelen insanların. Gazi Caddesinin araç trafiğine kapatılması konusu bunun için bir örnek olabilir. Bu konuda Sayın valimizin uygulamış olduğu caddelerin kapanması meselesinde halktan gelen tepkileri sayın valimize ilettik. Sonuçta bu şehrin mülki amiridir, soruna çözüm odaklı yaklaşacaktır ve nitekim kendisi de soruna çözüm odaklı yaklaştı ve o sorun ortadan kaldırıldı. Bu şehirde yaşayan insanların da belli yerlerde dikkate alınması ya da istişare içinde olmasının şehre faydasının olacağını düşünüyorum." dedi.