Becayiş İçin Yasal Süre Tarihleri Netleşti

AFAD, hak sahipliğinde yasal becayiş süresinin 17 Mart tarihinde başladığını ve sürenin 30 gün devam edeceğini duyurdu.

Becayiş İçin Yasal Süre Tarihleri Netleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD, Elazığ’da 5 Mart tarihinde çekilen kuraları ardından becayiş süresini başlattı. Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen deprem sonrasında AFAD tarafından Elazığ’da hak sahibi olan ve rezerv alanlardan konut alacak 4 bin 598 hak sahibi vatandaş için 5 mart tarihinde karma kura çekilmişti.

Kuraya, Yemişlik, Çatalçeşme, Zafran ve Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan konutlar dahil edilmişti. Kurada kendisine çıkan yeri beğenmeyen ve değiştirmek isteyenler, sosyal medyadan becayiş sayfası oluşturmuşlardı.

Oluşturulan bu sayfanın ardından AFAD da, becayiş ile ilgili açıklama yaptı. AFAD’tan yapılan açıklamada, “Hak sahipleri için yasal becayiş süresi 17 Mart 2021 tarihi itibariyle başladığı ve 16 Nisan 2021 tarihinde sona ereceği duyuruldu.

Açıklamada, “Becayiş yapacak olan hak sahipleri 30 günlük yasal sürede ELAZIĞ merkezdeki noterlerde becayişlerini yapabilecekler. Hak sahiplerinden kendi aralarında becayiş yapmak isteyen vatandaşlar ilimizdeki noterlere hak sahibinin bizzat kendisi veya yasal vekili ile birlikte giderek kendi aralarında noterde becayiş işlemlerini gerçekleştirebilirler” ifadeleri yer aldı.