'Bu Zararların Hesabı Sorulmalıdır'

DEVA Partisi İl Başkanı Avukat Mehmet Kangal, Çayda Çıra Kavşağında İl Özel İdaresi arsası üzerine yapılan alışveriş merkezi ve konutlarla ilgili açıklama yaparak 'İl Özel idaresi yetkilileri ve meclis üyeleri tarafından bu konuda derhal hukuki süreç başlatılmalı ve bu zararların hesabı sorulmalıdır' dedi.

'Bu Zararların Hesabı Sorulmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi İl Başkanı Avukat Mehmet Kangal, Çayda Çıra Kavşağında İl Özel İdaresi arsası üzerine yapılan alışveriş merkezi ve konutlarla ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Başkan Kangal yaptığı yazılı basın açıklamasında, Elazığ İl Özel idaresi yetkililerinin ve meclis üyelerinin bu konuda derhal hukuki sürecin başlatılması gerektiğini ifade ederek; " hukuk er ya da geç işleyecek ve milletin hakkı iade edilecektir." dedi.

"HUKUK ER YADA GEÇ İŞLEYECEK VE MİLLETİN HAKKI İADE EDİLECEK"
Başkan Kangal açıklamasında; "Elazığ İl Özel İdaresi ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme uyarınca yapımına başlanan alışveriş merkezindeki konut ve dükkanların paylaşımı ve satımı gündeme gelince, işler karışmaya başladı. Ortada hukuken geçerli imzalanmış bir sözleşme bulunmasına rağmen, Bakan Murat Kurum keyfi talimatı doğrultusunda inşaat durdurulmuş ve bu sebeple kat sayısında düşüş yaşanmıştı. Bu sebeple sözleşme ile üzerinde uzlaşılan sonuç elde edilememiş ve gerek kurum gerekse de firma zarar riski ile karşı karşıya kalmıştır. Şimdi gelinen aşama itibariyle, öncelikle devletin milyonlarca lira zarara uğrayacağı, diğer taraftan da yüklenici firmanın kendi zararını tazmin etmek için devlete karşı dava açma yoluna gidebileceği gündeme gelmiştir. Peki, bu zararlara sebep olan keyfi bir talimatın hiç mi karşılığı olmayacaktır, hiç mi hesap sorulmayacaktır. Konunun birebir muhatabı olan İl Özel idaresi yetkilileri ve meclis üyeleri tarafından bu konuda derhal hukuki süreç başlatılmalı ve bu zararların hesabı sorulmalıdır. Her zaman dediğimiz gibi, ben yaptım oldu mantığının hakim olduğu Ak Parti zihniyetinin, devlete verdiği zararların şimdilerde hesabı sorulur mu bilinmez ama, hukuk er ya da geç işleyecek ve milletin hakkı iade edilecektir." dedi.