'Bütün Gazetecilerin, Sosyal Güvenceleri Olmalıdır'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

'Bütün Gazetecilerin, Sosyal Güvenceleri Olmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında  basın emekçilerinin çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiklerini vurgulayarak; “En yüce değer; emektir” dedi.

Başkan Erdem mesajında, 1 Mayıs’ın basın özgürlüklerinin önündeki engellerin kalktığı, basın emekçilerinin sorunlarının çözüme ulaştığı ve basın mensuplarının hak ettikleri şartlara kavuşturulduğu bir gün olmasını temenni etti.

“BÜTÜN GAZETECİLERİN,  SOSYAL GÜVENCELERİ OLMALI”
Basın emekçilerinin de salgın koşullarında çalıştığına dikkat çeken Erdem; “Dünyayı saran covid-19 salgını nedeniyle pek çok insan evde kalsa da biliyoruz ki aralarında basın emekçilerinin de bulunduğu çeşitli sektörlerde çalışan on binlerce emekçi, hayatları pahasına işine gitmekte. Çünkü insanlar hayata tutunmak için işine gitmek, işini yapmak zorunda kaldı. Biz gazeteciler de emeğin sömürülmediği, hiçbir gazetecinin sosyal güvencesiz çalıştırılmadığı, her güne işsizlik korkusuyla başlamadığı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği nice 1 Mayıslar diliyoruz” dedi. 

“EN YÜCE DEĞER; EMEKTİR”
Başkan Erdem; “En yüce değer emektir. Üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde tüm basın emekçilerimizin; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.1 Mayıs gününde dahi çalışmak durumunda olan tüm basın emekçisi meslektaşlarımıza, daha sağlıklı ortamlarda, görevlerini yerine getirecekleri günler diliyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.