Çekil, Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekti

18 yaşındaki Emine Fulya Akçelebi'nin vahşice katledilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil, 'Ne yazık ki artık her alanda kadınlara yönelik cinsiyetçi ayrım, nefret içeren söylem, taciz, tecavüz, cinayet gün geçtikçe artmakta, birilerinin ise bu yaşananlara adeta sahip çıkan açıklamaları ve davranışları yüzünden toplumumuz ses çıkarmaya korkar hale gelmiştir' dedi.

Çekil, Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil, artan kadın şiddeti ve cinayetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün bir erkek tarafından vahşice katledilen 18 yaşındaki Emine Fulya Akçelebi’nin cinayetine dikkat çeken Çekil, kadınlara yönelik gerçekleşen taciz, tecavüz ve cinayetlerin gün geçtikçe arttığını ifade etti. Çekil yaptığı açıklama şunları söyledi;

“İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılma kararının tartışıldığı bu günlerde, yine bir kadın cinayetiyle karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Ne yazık ki artık her alanda kadınlara yönelik cinsiyetçi ayrım, nefret içeren söylem, taciz, tecavüz, cinayet gün geçtikçe artmakta, birilerinin ise bu yaşananlara adeta sahip çıkan açıklamaları ve davranışları yüzünden toplumumuz ses çıkarmaya korkar hale gelmiştir.
“KADIN AYRIMCILIĞINA KURBAN GİTMİŞTİR”
Emine Fulya kızımız bir cani tarafından vahşete uğramış, ülkedeki kadın ayrımcılığına kurban gitmiştir. Başta toplumumuz, sonra yetkililerimiz bu nefrete karşı ortak dil geliştirmedikçe, Emine Fulya kız kardeşimiz bu atmosfere kurban giden ne ilk ne de son kadın olacaktır. Biliyoruz ki katledilen yalnızca bedenlerimiz değil, fikirlerimiz, özgürlüğümüzdür.   Kadınların sistematik olarak toplum dışına itilmesi, “eşit” değil “eş” olarak görülmesi, kimi sakıncalı düşüncelere sahip olan hastalıklı psikolojilerin açıklamalarına itibar edilmesi, giderek artan cinayetlere, taciz ve tecavüzlere çanak tutar hale gelmekte, ne yazık ki bizlerin üzerine adeta kara bulut gibi çökmeye devam etmektedir.

Bizler toplumun her alanında haklarımızı savunma ısrarımızda devam edeceğimizi, tek bir kişi kalsak dahi mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğimizi, üzerimizdeki bu kara bulutu adalet ve eşitlik temelinde dağıtacağımızı açıkça beyan ediyoruz. Başka Emine Fulyalar katledilmesin diye, gerekirse kendi canımızı feda etmekten geri durmayacağımızı bildiriyoruz. Bizler toplumsal anlamda “eş” değil “eşit” olana kadar savaşımızı sürdürmekte kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz.

Kadınlar susmayacak, kadınlar yılmayacak, kadınlar sinmeyecek. Yaşasın kadın hakları, yaşasın toplumsal cinsiyet eşitliği, yaşasın İstanbul Sözleşmesi.”