Çevre Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Elazığ Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Koruma Haftası kapsamında doğayı korumak ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak üzere bir dizi kutlama etkinlikleri gerçekleştirecek.

Çevre Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Elazığ Belediyesi, Çevre Koruma Haftası kapsamında bir dizi kutlama etkinlikleri gerçekleştirecek.
Elazığ Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Pazartesi günü saat 10.00 da gerçekleştirilecek etkinliklerin ilk gününde, Vali Tevfik Gür Ortaokulu, Şehit Nadir İpek Ortaokulu, İhsan Tangülü Ortaokulu ile Kıbrıs Şehitleri İlkokulu’nda öğrenciler ile bir araya gelinerek çeşitli hediyeler dağıtılacak.

ETKİNLİKTE SÜRPRİZ HEDİYELER VERİLECEK
Özellikle minikler için düzenlenecek etkinlikler ile onların hem bilinçlenmesine hem de kaliteli zaman geçirmesine katkı sunulacak. Etkinlikte ayrıca maskotlar eşliğinde keyifli dakikalar geçirecek çocuklara belediye ekiplerinin hazırladığı spor top seti, tohumlu kalem, çevre temizliği ve sıfır atık konusunda eğitici kaynaklar, broşürler, boyama kitapları ve sürpriz hediyeler verilecek. 

Etkinliklerin ikinci gününde ise İzzetpaşa Altınyunus Kız Öğrenci Yurdunda ikamet eden depremzedeler ile Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki özel eğitimli çocuklara farkındalık oluşturulmaya ve hediye dağıtımına devam edilecek.

Daha yaşanabilir bir dünya için toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefleyen belediye ekipleri, 7 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek etkinliklerin son ayağında ise ilk olarak Mehmet ve İfakat Gülaçtı İlkokulu’nu, daha sonra da kampanya dâhilinde başarı sağlamış öğrencilerle birlikte Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne teknik bir gezi düzenleyerek programlarını sonlandıracaklar.

"ETKİNLİKLERE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR"
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden çevre koruma haftasına ilişkin yapılan açıklamada; “Sağlıklı bir çevre için toplumun tüm kesimlerinde gerekli duyarlılığın oluşması adına Belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çevre Haftası, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için toplum hassasiyetinin artırılması adına önemli bir fırsattır. Özellikle emanet bilinciyle denizlerin ve doğal sit alanlarının bizden sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde taşınması için belediye olarak bu fırsatı değerlendirmek ve gerekli farkındalığı oluşturmak bizlerin önemli sorumluluğudur. Bu açıdan üç gün süreyle düzenleyeceğimiz etkinliklere tüm halkımız davetlidir.” denildi.

Çevre Haftası Etkinlikleri Başlıyor