CHP Elazığ'da Adaylarını Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kent genelinde gösterilen başkan adaylarını basına tanıttı.

CHP Elazığ'da Adaylarını Tanıttı

CHP Elazığ Belediye Başkanları açıklandı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen programda, beldeler ve Elazığ Belediye Başkanı vatandaşlara tanıtıldı.

Programda, Elazığ’da Coşkun Çağlar Duran, Alacakaya’da Yusuf Azad Gürbüz, Arıcak’ta Emrah Coşkun, Keban’da Ahmet Alagöz, Ağın’da Taner Övünç, Maden’de Yılmaz Özer, Arıcak Bükardi’de Efraim Doğan belediye başkan adayları olarak açıklandı.

Milletvekili Erol, CHP Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran ile birlikte meydanda bulunan coşkulu bir kalabalığa hitap ettiler. Elazığlılara seslenen Erol ve Duran, genel seçimlerde verilen desteğin ve duyulan güvenin tekrarını isteyerek bu güven  ve desteği bir kez daha boşa çıkarmayacaklarına dair söz verdiler.

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“BU ŞEHRİ KARIŞ KARIŞ BİLİYORUZ”
PTT Meydanındaki coşkulu kalabalığa seslenen CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran: “2021 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kongresiyle Cumhuriyet Halk Partisinin İl Başkanı olarak seçildim. Göreve geldiğim ilk günden itibaren bu şehrin, tüm ilçelerini, köylerin büyük bir kısmını ve mahallelerini tek tek gezdim. Yaptığım siyaset kesinlikle hiçbir zaman partizan bir siyaset olmadı. Bu şehirde herkesi kucaklayacak bir siyaset dili geliştirdim. Kimseyi ötekileştirmedim. Kimseyi farklı görmedim.” şeklinde konuştu.

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“ORTAK RAPORUMUZ HAZIR”
Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, Elazığlı vatandaşları, esnafları, sivil toplum kuruluşlarını ve şehrin her dinamiğini dinleyerek sorunlar ve sıkıntılar için ortak bir rapor hazırladıklarını vurgulayarak: “Her ortamda öncelik bu şehirde Elazığ olmak öncelik her zaman bu şehirde bir komşu, arkadaş ve bir dost gibi hareket ettim. 2022 yılında herkesin hatırladığı gibi 41 mahallede 41 proje oluşturduk. Bu projede bu şehrin her mahallesini tek tek ayrı ayrı gezdik. Cadde cadde sokak sokak. Esnaflarımızla şehirde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya geldik. Her mahallenin sıkıntısını, problemini yerinde esnafla vatandaşla tartıştık. Çözüm yollarımızı sunduk. Vatandaşımızın ve esnafımızın çözüm yollarını dinledik. Bununla ilgili ortak bir rapor hazırlayarak bunu dosyalarımızın içerisinde bu günler için hazır beklettik.” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“AYNI GÜVENİ TEKRAR İSTİYORUM”
Genel seçim sürecinde Elazığlıların kendilerine inandıklarını ve güvendiklerini belirten Başkan Adayı Duran: “Önümüzde bir seçim var. Bundan 7-8 ay önce genel seçimlerde İl başkanı olduğum bir dönemde bize bu şehir çok büyük bir gurur ve onur yaşattı. Bu şehirde oylarımız yüzde yüzün üzerinde arttı. Bunun göstergesi, bu şehir bize güvendi. Bu şehir bize inandı. Şimdi aynı güveni ve aynı inancı sizlerden tekrar istiyorum. Bu şehirde farklı bir belediye anlayışı getirmek için, bu şehrin ihtiyacı olan sosyal demokrat belediyecilik anlayışını bu şehre getirmek için bu şehirde en büyük ihtiyacı olan sorgulanabilir şeffaf bir belediyeciliği getirmek için bir yola çıktık. Bu yolda sizlerin de desteklerini istiyoruz. Bizim amacımız, hedefimiz bu şehri makam odalarında değil şehrin sokaklarında, sosyal projelerle, asgari ücretin ve altında geçim sağlayan vatandaşlara sosyal desteklerle, kadınlara ve çocuklara yapacağımız desteklerle bu şehrin 5 yılını, 10 yılını değil 30-50 yılını hedefleyen projelerle yola çıkmak bizim amacımız. Bu şehri bir adım ileriye taşımak bizim amacımız. Kimseyi kayırmak veya kimseyi ötekileştirmek değil bizim amacımız. Hep beraber yaşanabilir,  güzel ve mutlu bir şehir yaratmak.” ifadeleriyle açıklamasına son verdi. 

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“BİZ SOKAKTA, ONLAR SALONDA SİYASET YAPIYOR”
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Elazığlılara seslenen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuşmasının başında Ak Parti’nin Aday Tanıtım Toplantısını şu ifadelerle eleştirdi: “Ak Parti’nin Türkiye’de en güçlü olduğu illerden biri olan Elâzığ’da biz sokaklarda, meydanlarda siyaset yapıyoruz, onlar salonlarda siyaset yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti’nin aday tanıtımı programı vardı. Nerede yaptılar? Kapalı Spor Salonunda yaptılar. Peki, oraya kimi götürdüler? Belediye personelini zorunlu olarak, coşkulu olsun kalabalık görünsün diye götürdüler. Elazığ’da en güçlü diye anılan parti yaptı bunu. Peki, biz neredeyiz? Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Elazığ’da bugüne kadar yok sayılan, varlığıyla ilgili herhangi bir algının olmadığı Elazığ’da sokaklardayız!”

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“ELAZIĞ’A SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Erol, Elazığ’ın hakkını savunmaya devam edeceğini belirterek: “Bana düşen de sizin bana olan güveninize layık olmak. Halkın Milletvekili olarak milletin vekili olarak kimsesizlerin Milletvekili olarak Elazığ’ın sesi olmaya devam edeceğim. Elazığ’a sahip çıkmaya devam edeceğim. Elazığ’da siyasetin tekelleşmesini kırmaya devam edeceğim. Fakir fukaranın hakkını aramaya devam edeceğim.” dedi. 

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“MEYDANI KİMSEYE BIRAKMAYACAĞIM”
Milletvekili Erol, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Elazığ’ın bu yalan dolan siyasetine son verin. Sizin inançlarınız, sizin değerleriniz, sizin milli duruşunuz, sizin devletçiliğiniz Elazığ’da siyasetin malzemesi haline gelmiş. Ama sizin adınıza Mecliste taraf olması gerektiği zaman da başka başka davranıyor. Burada sokaklarda Milliyetçi, muhafazakar, dini ve inançları son derece önemserler ama parlamentoda elini kaldır, elini indir! Bunların Milletvekilliği bu kadar. Ben yine Elazığ sokaklarındayım. Geri dönüyorum! Meydanı kimseye bırakmayacağım hiç merak etmeyin.” 

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“ELAZIĞ DENİLİNCE AKAN SULAR DURUR”
Erol, Elazığ’ın kendini için çok büyük önem taşıdığını belirterek: “Siyasette nerede olursam olayım sıfatım, unvanım, mevkiim, makamım ne olursa olsun benim hayatımda Elazığ önceliklidir. Elazığ denildiği zaman akan sular duru. Burası benim gönül bağım, fedakarlığım, aşkım, sevdam… Elazığ benim için önemli  ve sizler benim için bir değersiniz. Hepiniz değersiniz. Ben özü sözü bir adamım. Bugüne kadar size layık olmanın mücadelesini verdim.” şeklinde konuştu. 

Sahaya İndi Dengeler Değişti

 “BİZİM FARKIMIZ BU”
Geçmiş dönem Ak Parti Milletvekillerini Elazığ Afet Bölgesi ilan edilmesi sürecinde eleştiren Erol, halkı arkasına almayan siyasetçilerin başarılı olamayacağını belirterek: “Elazığ afet bölgesi ilan edildi. İlin 4 tane milletvekili vardı ak partiden, ben o zaman size söylemiştim, bunların 4’ü gidecek milletvekili olamayacak. Bugün dördü de gitti milletvekili olamadı. Halkını arkana almazsan siyasetçinin sonu odur. Halk arkanda olmazsa havadan geldin tavadan gidersin. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızı aradım. Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmemesinden kaynaklı yaşanacak mağduriyeti anlattım. Ve aynı gün aynı akşam Elazığ afet bölgesi ilan edildi. Bunun arkasından Ak Parti’nin 4 milletvekili açıklama yaptı. Dediler ki “Zaten bizde Cumhurbaşkanımızın yardımcısının özel kalem müdürü ile görüşmüştük. Şimdi düşünün, muhalefet partisinin milletvekili Gürsel Erol, iktidar partisinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı ile görüşüyor, iktidar partisinin 4 milletvekili özel kalem müdürü ile görüşüyor. Bizim farkımız bu.” şeklinde konuştu.

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“YENİ BİR FARK YARATALIM”
Konuşmasında Elazığlılara seslenen Gürsel Erol, Elazığlı vatandaşlardan CHP adaylarına destek vermelerini rica ederek: “Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Benim seçilmemden memnunsanız, bir fark yarattıysak bu şehirde şimdi sizden yeni bir fark yaratmanızı rica ediyorum. Bakın her dönem belediye başkanı seçilir, her kendi belediye başkanının kendine göre bir uygulama ve seçim vaatleri olur. Ama seçim bittikten sonra herkes gider rutin belediyecilik hizmetlerine devam eder. Ben Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı başarısız bir belediye başkanı olarak görmüyorum. Kendine göre doğru işler yapmıştır. İyi işler yapmıştır. Ama bizim iddiamız, mevcut belediye başkanının kötülüklerini anlatarak değil, kendi belediye başkan adayımızın farkını anlatarak ve neler yapacağınız onları anlatacağız.” açıklamasında bulundu. 

“BU ŞEHRE GETİRDİĞİ ARTI BİR DEĞER YOK”
Elazığ’ın Ak Parti döneminde istediği yatırımları alamadığını vurgulayan Erol: “Elazığ’ın çok partili sisteme geçtiği günden bugüne kadar, CHP’nin belediye başkanlığını almadığı ender illerden birisi. Bir dönem Şükrü Kacar seçilmiş, CHP’ye katılmış. Onun dışında CHP’nin Elazığ’da bir tek dönem belediye başkanı olmamış. Ama belediyenin asli görevleri vardır. Mesela park yaptırmak, asfalt yapmak, yer altı sorunu çözmek, zaten bunlar belediyenin asli görevleridir. Ve Elazığ belediyesinin yıllarca isim değişse de aynı düşünce ile yönetilmesinin bu şehre getirdiği artı bir değer yok.” dedi.

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“ÇAĞLAR BAŞKAN’A FIRSAT VERİN”
Milletvekili Erol, CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran’a, şu ifadelerle destek istedi: “Şimdi biz Çağlar Başkanı fırsat verin diyoruz, Elazığ’da yeni bir belediyecilik anlayışını size tanıtalım.  Nedir o belediyecilik anlayışımız, sosyal belediyecilik. Yani insan öncelikli, insana dokunan sosyal belediyecilik. Sosyal belediyeciliğin uygulaması var mı? Ankara, İstanbul, İzmir,  Mersin Adana, Antalya, Hatay, Eskişehir gibi tüm belediyelerimizde var. Hepsi bir başarı hikâyesi oluşturdular. Şu anda Türkiye’de gelir seviyesi en düşük kamu görevlileri emekliler. Allah hepinize yardım etsin. Bu maaşla ve bu şartlarla ayakta kalmak ve ay sonunu getirmek insanlık adına bir başarı. Ama emeklilere sosyal dengenin sağlanması için bizim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, belediye bütçesinden katkı veriyor. Şimdi bizde her evden bir emekliye Elazığ Belediyesi bütçesinden her ay 2 bin lira ile 3 bin lira arasından emekliye katkı vereceğiz. Buna inanın. Nereden vereceğiz, belediyenin gelirlerini doğru kullanacağız. Doğru planlayacağız. Gelirleri peşkeş çekmeyeceğiz.” 

Sahaya İndi Dengeler Değişti

SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU
CHP Elazığ Milletvekili Erol, konuşmasının devamında sosyal belediyecilik konusuna vurgu yaparak: “Her belediye başkan adayı “park, metro, tramvay ,teleferik, çocuk parkları yağacağım” der. Bunların hepsi vaattir. Ama sosyal belediyecilikteki her uygulama vatandaşa direkt katkıdır. Elazığ üniversite şehri değil mi? Elazığ’da 40 bin öğrencimiz var. Fakir fukaranın çocuğu zor durumda. Öğrencilere aş evi açacağız. Ücretsiz yemeklerini oradan yesinler. Elazığ’da belediyenin kreşi yok. Mahallelerde kreş açacağız. İşe giden ya da mesaiye giden anne önce çocuklarını oraya bırakacaklar. Benim sizden bir ricam. Bize bir şans verin. Bir şans verin ki size hizmet edelim. Bizim Elazığ’da bir tane belediye başkanımız yok. 20 belediye var. Bizim burada bir belediyemiz olsa kardeş belediyecilikle o belediyelerin bütün imkanlarını kullanarak Elazığ’ı ihya edebiliriz.” açıklamasında bulundu.

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“İBB’NİN YAPTIRDIĞI OKUL ELAZIĞ İÇİN EN GÜZEL ÖRNEK”
Milletvekili Erol, Elazığ’da belediyeleri kazanmaları durumunda CHP’nin büyükşehir belediyelerinin imkanlarını Elazığ için seferber edeceklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yapma sorumluluğu olmadığı halde yaptığı okulun değeri ne kadar biliyor musunuz, 600 milyon lira. Düşünün belediyelerimiz olsa neler olur. Büyükşehir belediyelerimizi Elazığ’a seferber ederim. Elazığ’ı Doğu’nun Paris’i yaparız.”

Sahaya İndi Dengeler Değişti

“İDEOLOJİK TEMELLE OY KULLANMAYIN” 
Vatandaşlardan Av. Çağlar Duran için destek isteyen Erol: “Sizden destek istiyoruz. İdeolojik temelle oy kullanmayın. Elinizi vicdanınıza koyun sandığa gittiğiniz de ya bu milletvekili bize söz verdi, belediye başkan adayı  mütevazi ve çalışan biri, Elazığ sosyal belediyeciliği bir görsün ve tanısın. Benim milletvekilliğimi denediniz, pişman oldunuz mu? Bize bir şans daha verin. Bana inanın ve güvenin. Benim olduğum yerde cesaret vardır. Benim olduğum yerde babayiğitlik vardır. Hizmet vardır. Benim olduğum yerde Mustafa Kemal Atatürk vardır.” dedi.

Sahaya İndi Dengeler Değişti