CHP Heyetinin İncelemeleri Rapor Haline Getirildi

Cumhuriyet Halk Partili 30 Milletvekilinin Elazığ'da iki gün süreyle gerçekleştirdiği gezi ve incelemeler rapor haline getirildi. Rapor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve parti meclisine sunuldu.

CHP Heyetinin İncelemeleri Rapor Haline Getirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Başkanlığında CHP'li 30 milletvekili Elazığ'a gelerek deprem sonrası yapılan çalışmalar, eksikler ve talepleri yerinde tespit etti. Milletvekillerinin iki gün boyunca gerçekleştirdikleri incelemeler rapor haline getirildi. Rapor parti Meclisine genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunuldu. Elazığ Depremini Araştıran CHP'li milletvekilleri, hazırladıkları raporu TBMM'de gündeme getirdi.

CHP heyetinin raporunda Sivrice ve Maden İlçelerinde, Merkezdeki Gazi Caddesi, Rızaiye, Mustafa Paşa, Abdullah Paşa Mahallelerinde, Doğu Kent Konteyner Kentinde ziyaret ve incelemelerde bulunulduğu, halk ve esnafla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildiği kaydedildi.

Raporda depremzedelerin yaşadığı Barınma Sorunu, Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Esnasında Yaşanan Problemler, İmar Planı Revizyonu, Kira Yardımlarının Yetersizliği, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Sorunu, Konteyner Kentlerde Yaşam Zorlukları, Esnafın yaşadığı zorluklar, Yıkım ve Yapım İhalesi Alan Firmaların Yerel Esnaf ve Tacirlerle Çalışmaması Sorunu , Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışanlara 6 Aylığına Ödenen Tazminatın Uzatılması sorunları değerlendirildi.