Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ Ziyareti Detayları Belli Olmaya Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ'a yapması planlanan muhtemel gezisinin detayları belli olmaya başladı. Ankara'dan gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'ı helikopterle gezecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ Ziyareti Detayları Belli Olmaya Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremin birinci yıldönümünde Elazığ’a gelmesi planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programının detayları da belli olmaya başladı. Daha önce AFAD tarafından 24 ocak depreminin yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan programa video konferans yöntemi ile katılacağı açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonrasında programlara bizzat katılacağı öğrenilmişti.

Pandemi tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Pazartesi günü şehre gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programının detayları da belli olmaya başladı. Ankara’dan gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü saat 11’de Elazığ’da olacak..

Cumhurbaşkanı, depremin şehre verdiği zararı ve acıların sarılması amacıyla yapımına hemen başlanılan konutların alanlarını helikopterle havadan inceleyecek, bilgiler alacak… Şehrin geleni gezerek incelemelerde bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Yazıkonak Beldesi’ne geçecek..

Beldede tamamlanan TOKİ konutları önünde düzenlenecek olan konut teslim töreninde şehrin farklı bölgelerinde yapılan konutlardan hak sahibi olan depremzedelere konutlarının anahtarını teslim edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir sonraki durağı ise, gelen bilgilere göre kendi himayeleriyle Avrupa’da ve Türkiye’de tek örneğinin şehrimizde yapılacağı ‘İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde incelemelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi,  24 Ocak Pazar günü de; deprem akşamından itibaren aylarca şehirden ayrılmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kentte gelecekleri öğrenildi.