'Darbenin Önlenmesinde Basının Gücü Yadsınamaz'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Başkan Erdem 'Darbenin başarısız olmasında basın da aktif rol aldı. Basın mensupları da milli iradeye sahip çıktı' dedi.

'Darbenin Önlenmesinde Basının Gücü Yadsınamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Türkiye’nin önünü kesecek darbeler ve muhtıralar demokrasi tarihimizde utançla yer almıştır” diyen ve 15 Temmuz 2016’da nelerin yaşandığına dikkat çeken Başkan Erdem; “15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından alçakça bir darbe girişimine maruz kaldık.

Darbe girişimi bastırıldığı anda 251 şehit verdik. Sözlerimin başında demokrasi şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Bu uğurda gazilik mertebesine kavuşanlara da güzel bir yaşam temennisinde bulunuyorum” dedi.
“DARBENİN BAŞARISIZ OLMASINDA, BASIN DA AKTİF ROL ALDI!”
Darbe sırasında da basının da darbecilere gerekli dersi verdiğini hatırlatan Başkan Erdem; “Bizler basın mensupları olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine yönelik haberlerimizi doğru bir şekilde yansıtmaya, halkımızı ümitlendirmeye ve cesaretlendirmeye devam ederek birleştirici bir güç olduk. Bu şekilde demokrasimize sahip çıktık. Darbe gecesi yalan yanlış bilgileri dağıtmayan basın bu süreçte önemli bir sınavı geçerek, darbenin başarısız olmasında son derece etken bir rol oynadı” dedi.
“DEMOKRASİNİN ASKIYA ALINMADIĞI, DARBELERİN OLMADIĞI BİR YAŞAM DİLİYORUM”
15 Temmuz ve milli irade duruşunun beşinci yıl dönümü içinde olduğumuzu belirten Başkan Erdem, “Milletimiz asla, milli iradeye dokundurmayacağının mesajını net bir şekilde verdi. Bu vesileyle demokrasinin askıya alınmadığı, darbelerin olmadığı bir yaşam diliyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.