Depremde Zarar Gören Vakıf Eserleri Onarılacak

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, depremden sonra hasar gören Elazığ ve Malatya'daki vakıf eserlerinin onarımında işbirliği içerisinde gerekli çalışmalar yapılacaktır' dedi.

Depremde Zarar Gören Vakıf Eserleri Onarılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, depremden sonra hasar gören Elazığ ve Malatya’daki vakıf eserlerinin onarımında işbirliği içerisinde gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy,  "Elazığlı vatandaşlarımız ile görüşmeler yaptık. Elazığ ve Malatya çok şiddetli bir depreme maruz kaldı. Tekrardan Elazığ ve Malatyalı kardeşlerime Allah’tan sabır diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bundan sonra Malatya’mız ve Elazığ illerimiz böyle bir afete mazur kalmazlar. Temennimiz budur. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz olarak, tarihi eserlerimizi korumak ve kollamak en tabi görevimiz.  Ödenek sorunumuz yok. Her şeyi yerli yerinde yapacağız. İşbirliği içerisinde gerekli çalışmalar yapılacaktır.Bugüne kadar yaklaşık 5 bin 300 tane tarihi eseri restore eden Vakıflar Genel Müdürlüğü, buradaki 17-18 tane eseri restore etmekte gecikmeyecek. En kısa zamanda müdahalesini yapacaktır. Bu konuda Sayın Bakanımızın talimatı üzerine, biz bu çalışmayı ilk afetin olduğu akşam başlattık. Gerekli hasar tespiti yapıldı. Bundan sonraki çalışmalarda belediyelerimiz ile birlikte işbirliği içerisinde gerekli çalışmalar yapılacaktır. Halkımız huzur içerisinde olsunlar” şeklinde konuştu