'Depremzedelerin İsmi Yaşatılmalı'

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 24 Ocak Elazığ Depreminin 2. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada depremde hayatını kaybedenlerin İsimlerinin yaşatılması gerektiğini ifade etti.

'Depremzedelerin İsmi Yaşatılmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 24 Ocak Depreminin 2. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Çoban açıklamasında depremde yaşamını yitiren vatandaşların isimlerinin sokak ve parklarda yaşatılması için Elazığ Belediyesine çağrıda bulundu.

Başkan Çoban açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"24 Ocak 2020, Saat 20: 55’de, son yüzyılın en büyük depremini yaşadık. 6,9 şiddetinde Elazığ merkezli yaşanan deprem felaketinde ilimizde 41 vatandaşımız maalesef yaşamını yitirdi. En az 100 bin insanımız yerinden oldu. İlimizin hem ekonomik yapısı hem de sosyal hayatı çok büyük ölçüde olumsuz etkilendi. Devletimizin ve milletimizin kenetlenmesiyle acıların hafifletilmesi ve yaraların sarılması için çok büyük gayret gösterildi.

İyi kötü 25 bin civarında konut yapılarak büyük ölçüde teslim edildi ancak hala konteyner kentlerde yaşamın devam etmesi ve bu soğuk kış günlerinde bu alanlarda verilen yaşam mücadelesi tüm halkımızı üzmekte ve buralarda yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımızın da konut ihtiyaçlarının çözümü beklenmektedir.

HAZARSAM olarak, depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın isimlerinin sokak ve parklarda yaşatılması için Belediye Meclisimizden bir çalışma başlatılmasını, yine Belediyemizin Basın Müzesi olarak tanzim ettiği Harput’taki mekanda bir odanın yerel ve ulusal medya kuruluşlarında Elazığ depremiyle ilgili yayınlanan haberlerin görselleri ile fotoğrafların sergilenmesini öneriyoruz.

Bu düşüncelerle; Yüce Allah’tan (C. C.) bir daha böyle acıların yaşanmamasını dileyerek, depremde vefat eden tüm hemşerilerimize rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."