Deva Partisi Elazığ Teşkilatı'ndan Anlamlı Etkinlik

Deva Partisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Sugözü Mahallesi'nde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için fidan dikti.

Deva Partisi Elazığ Teşkilatı'ndan Anlamlı Etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi il ve merkez ilçe yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Sugözü mahallesinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için fidan dikti.

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Dağhan, “ 8 Mart; dünya kadınlarının taleplerini birlikte daha gür haykırdığı, kendilerini toplumda eşit bir birey olarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı çıktığı, kadını sömüren, aşağılayan, yok eden sistem ve zihniyetlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gündür.

Kadına yönelik ayrımcılığı, dünyada sömürünün, şiddetin, eşitsizliğin, yoksulluğun artmasına neden olan sistemden ayrı düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle temel olarak bu sistemin değişmesi sağlanmadan kadın sorunlarına çözüm bulmak mümkün olmayacaktır.

'Cinsiyet Ayrımının kaldırılmasıyla toplum oluşumu sağlanabilir'

Cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılmasıyla özgür, eşit bir birey ve toplum oluşumu sağlanabilir. Ülkemizde toplumsal cinsiyet ayrımcılığı; aile içinde başlayarak, toplumun her alanında var olmaya devam etmektedir. Tarihsel, kültürel ve dinsel bir takım gerekçeler üretilerek kadınlar eğitimden, iş hayatından ve toplum yaşantısından uzaklaştırılmaktadır.

Ülkemizde nüfusumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımız; yaşamın her alanında varken; karar alma organlarında, istihdamda, eğitimde, politikada aynı oranda temsil edilememektedir” dedi.

'Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum'

Sugözü mahalle Muhtarı Seda Gündoğan ise, “Kadınlar günü dolayısıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirdik. Bu vesile ile tüm dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum” diye konuştu.

'İstanbul Sözleşmesinin Yürürlüğe Girmesini İstiyoruz'

Deva Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkan Yardımcısı Nihal Çiçek Aydın ise, “Genel Başkanımız Ali Babacan’ın da dediği gibi; Şiddetin aması, fakatı olmaz. Bizler, İstanbul Sözleşmesinin yürürlüğe girilmesini istiyoruz.

Bu noktada bizde destekliyoruz. Kadınların şiddete uğramamasını ve Parti politikamız gereği sözde kalamaması sözünü de veriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Umarım kadınlarımız şiddet görmez” ifadelerini kaydetti.

Deva Partisi Merkez İlçe Kadın Çalışmaları Başkanı Nurgün Zorlu, “24 Ocak depreminde hayatını kaybeden kadınlarımızın anısına 18 fidanımızı burada Sugözü  mahallesinde yaşatacağız” diye konuştu.