Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığından Anlamlı Program

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Elazığ Belediyesi'nin de destekleriyle '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle Elazığ Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Kürsübaşı programı düzenlendi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığından Anlamlı Program
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” dolayısıyla anlamlı bir program düzenledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Elazığ Belediyesi’nin de destekleriyle kadın tutuklulara yönelik Kürsübaşı programı gerçekleştirildi. Programa; Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve kadın tutuklular katıldı.

Programda konuşan Elazığ Başsavcısı Osman Köse, “Bugünün münasebetiyle bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Sağlıklı, huzurlu, özgürlük dolu bir ömür diliyorum inşallah. Malumunuz olduğu üzere cezaevi niteliği itibariyle özgürlüklerin kısıtlandığı bir alandır. Klasik infaz sisteminde tamamıyla kapalı bir ortamda özgürlüklerin kısıtlandığı bir alan olarak telaki edilmekte iken modern infaz hukukunda artık sadece özgürlüğün kısıtlanmasından değil, hükümlü ve tutukluların yeniden topluma kazandırılması, buradan çıktıktan sonra uyumunun toplumsal hayata daha hızlı olması, gerektiğinde meslek edindirilmeleri, kendilerine olan öz güvenlerinin geliştirilmesi hususunda ciddi çalşmalar yapılmaktadır. Bu anlamda Bakanlığımızda cezaevimizde okuma yazma kursları, lise ve ortaokul düzeyindeki kişilere hazırlık, üniversiteye hazırlık, bir meslek ve sanat edinme anlamında kurslar düzenlenmektedir. Elazığ Kadı Kapalı Cezaevi yeni açılan bir kurum olmakla birlikte bildiğim kadarıyla yaklaşık 9-10 aylık bir geçmişi vardır. Buna rağmen yine de şu an itibariyle okuma yazma kursumuz açılmış, şiş örgücülüğü kursumu açılmış, dikiş nakış kursumuz açılmış bulunmaktadır. Yakın zaamnda resim kursu, kuaförlük kursu ve İngilizce kursu gibi kursları planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Kürsübaşı gösterisi ile devam etti.