Elazığ'da Afiş Yaygarası!

2024 yerel seçimlerine az bir süre kala siyasi parti ve adayların Elazığ'da seçim propagandaları da hız kazanmış durumda ancak bazı gereksiz yöntemler ve polemik çıkartma çabaları vatandaşın ciddi tepkisine neden oluyor.

Elazığ'da Afiş Yaygarası!

31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru artık siyasetin nabzı iyice ısınmış durumda. Bazı adayların bu ısıyı daha da artırma girişimleri, kullandığı propaganda yöntemleri ve polemik çıkartma çabaları ise Elazığlı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

ıuhu

AFİŞLER TOPLATILDI MI?
Bu kapsamda Saadet Partisi Adayı Abdullah Akın'ın  son günlerde "afişlerim toplatıldı" şeklinde yaptığı açıklamanın gerçek boyutu ise ciddi bir tartışma neden oldu.

Açıklamasında, “Yol boyunca üst geçitlerde yani kamusal alanlarda Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları'nın seçim pankartları asılı dururken, bizim özel alanda bulunan apartman izni ve ayrıca apartman kararı ile astırdığımız 3 adet posterimizi söktürmelerini kınıyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum"  ifadelerine yer vermişti.

PANKARTLAR TOPLATILDI
Saadet Partili Akın'ın pankartlarının ticari alanlar dışında kanunen uygun olmayan alanlara asıldığı öğrenilirken bugün sıcak bir gelişme yaşandı.

Akın'ın pankartlarının yanısıra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'da dahil olmak üzere aynı bölgelere asılı olan tüm siyasilerin bu tarz pankartları zabıta ekipleri tarafından toplatılarak hiç kimseye herhangi bir ayrıcalık tanınmadığı görüldü. 

HUKUKİ YOLA BAŞVURULACAK
Öte yandan ihale yoluyla, şehrin ilan ve reklam asma işini alan firma yetkililerinden alınan bilgilere göre kaçak yollarla asılan kişilerin afişleriyle de ilgili hukuki işlemi başlatacakları öğrenildi. 

ıuhu

ıuhu