Elazığ'da FETÖ Operasyonu

Elazığ'ında aralarında bulunduğu 14 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen FETÖ'ye yönelik kıskaç-7 operasyonlarında 67 şüpheli yakalandı.

Elazığ'da FETÖ Operasyonu

Elazığ’ın aralarında olduğu 14 ilde FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen KISKAÇ-7 operasyonunda 67 şüpheli yakalandı.

Açıklamayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde FETÖ'nün "Güncel Yapılanması", sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" ve "Emniyet Mahrem Yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri belirlenen kişilere yönelik ‘Kıskaç’ operasyonlarının 7'incisi gerçekleştirildi. Antalya, Manisa, Ankara, Aydın, Konya, Artvin, İstanbul, Bilecik, Edirne, Uşak, Isparta, Şanlıurfa, Kırşehir ve Elazığ illerinde yapılan operasyonlarda operasyonlarda 67 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu çok miktarda para, çok sayıda dijital materyal ile örgütsel dokümana el konuldu.

ŞÜPHELİ SAYISI 6 BİN 45'E ÇIKTI
Böylece 1 Haziran 2023'ten bu yana FETÖ'ye yönelik toplam 4 bin 22 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 6 bin 45 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya açıklamasında, "FETÖ’cülerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz." ifadelerine yer verdi.