Elazığ'da İş Dünyası Buluşması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Yılmaz, ziyaret programının ardından iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.

Elazığ'da İş Dünyası Buluşması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir takım temaslarda bulunmak için Elazığ'a geldi. Yılmaz, Elazığ İş Dünyası Buluşması’na katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri; Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ETSO Başkanı İdris Alan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ'ın katılımıyla gerçekleşen programda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Elazığ'da da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü hükümet politikalarımızdan desteklerimizi, yatırımlarımızı, faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten Elazığ'daydı. Elazığlılarla bakış açısını detaylı bir şekilde paylaşmış oldu. Az önce bahsettim. Geçen yıl tarihimizin en büyük afetini yaşadık. Deprem afeti yaşadık. Bu afetten on bir ilimiz on dört milyon insanımız doğrudan etkilendi. Tüm ülkemiz etkilendi. Burada da ilk hesaplamalarımıza göre yüz dört milyar dolarlık bir maliyet oluştu ülkemiz için. Bunun da ağırlıklı kısmı 2023 ve 2024 yıllarında 2025’ten başlayarak azalan şekilde bu harcamalar devam edecek. Ve inşallah depremin yaralarını saracağız. Türkiye güçlü bir ülke Bakın bu bahsettiğim yüz ölçümü nüfus birçok ülkenin yüz ölçümünden, nüfusundan fazla. Ama güçlü bir yapımız var. Bir siyasi istikrarımız var. Bütçemizi iyi yönetiyoruz. Dolayısıyla depremin yaralarını da en etkili şekilde sarıyoruz. Bugüne kadar da depremle ilgili yoğun bir çalışma içinde olduk. Geçen yıl yaptığımız harcama merkezi idareden 960 milyar Türk Lirasını buldu. Bu yıl bir trilyon yirmi sekiz milyar lira bütçemize deprem harcamalarıyla ilgili ödenek koymuş durumda bunları da hayata geçiriyoruz. Hak sahiplikleri belirlendi. İnşaatlarımız devam ediyor. Şu ana kadar 46 bin civarında genel itibariyle konut teslim edildi. Hak sahiplerine. Her ay on beş yirmi bin bittikçe konutları teslim ederek devam ediyoruz. Yıl sonunda da inşallah 200 bin konutu teslim etmiş olacağız. İş yerleri var. Başka birtakım birimler var. Onlarla ilgili de çalışmaları sürdürüyoruz. Elazığ'da tabii depremden etkilenen illerimizden biri. 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara ve tüm depremde hayatımı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Epeyce bir tabii hasar oluştu. Burada baktığımız zaman 15 bin 326 hak sahibi tespiti yapıldı Elazığ'da. Bunun 13 bin 421’i konut, 706’sı iş yeri, 1199’u da ağır şeklinde yapılar. 17 Şubat'ta 2 bin 255 konutumuzun kurası çekildi. Önümüzdeki günlerde beş yüz konutun daha kurası çekilmiş olacak toplu olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'dan bütün illerle ilgili bir kura çekimi töreni yapılacak. Orada Elazığ'ın da 500 konutu dahil olacak bu açıklanan kurası çekilen konutlara. Dolayısıyla peyderpey gittikçe bu konutlarımız hak sahiplerine teslim bu süreçte sadece Elazığ'da 10 bin haneye 565 milyon TL'yi aşan kira yardımını da gerçekleştirdik. Bir yandan da altı binin üzerinde konteynırda yine vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz."

Elazığ'da İş Dünyası Buluşması