Elazığ'da Mermer Borsası Kurulsun!

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, Elazığ'ın önemli bir yeraltı zenginliği olan Mermere dikkat çekerek henüz Türkiye'de bile olmayan mermer borsasının Elazığ'da kurulması gerektiğini ifade etti...

Elazığ'da Mermer Borsası Kurulsun!

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban “2023 Türkiye, 2034 Elazığ” sloganıyla 10 sektörde hazırladıkları projelerini paylaşmaya devam ediyor. Her hafta bir sektör ile ilgili projelerini paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban bu hafta Elazığ’ın önemli bir yeraltı zenginliği olan Mermere dikkat çekerek henüz Türkiye’de bile olmayan mermer borsasının Elazığ’da kurulabileceğine dikkat çekti.

“MADEN VE MERMER ŞEHRİ ELAZIĞ”
Hazırladıkları "Maden ve Mermer Şehri Elazığ" projelerini şehir medyasıyla paylaşıp kamuoyunun ve yerel dinamiklerin dikkatini çekmeyi hedefleyen Başkan Çoban titizlikle hazırladıkları başlıklardan bir tanesinin de Elazığ’ın sahip olduğu yeraltı zenginlikleri olduğunu söyledi ifade etti.

"MERMER BORSASI KURULABİLİR"
İptal edildikten sonra önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkacak olan Maden sahaları ile ilgili de dikkat çeken detaylara yer verilen “Maden ve Mermer Şehri Elazığ” isimli dosyada Dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Elazığ Vişne’sinin (Vişne Mermer) önemine de vurgu yapıldığını ileri süren Başkan Prof. Dr Çoban; şu an Türkiye’de dahi olmayan ancak büyük bir potansiyele sahip olan Elazığ Mermer borsasının kurulmasına öncülük edebilir dedi.

"MERMER'İN ŞEHRİMİZE EKONOMİK KATKISI BEKLENİLEN DÜZEYDE DEĞİL"
Bugün şehrimizde Ticaret Borsasının olması nasıl ki bölgede büyük bir kazanımlara sahip olmuşsa Türkiye’de olmayan bir borsayı ilimize kazandırmak bölgenin haricinde Türkiye’ye ciddi kazanımlar sağlayacaktır diyen Çoban şunları kaydetti:  
 
"Bugün ABD'de Beyaz Saray'da yetkililerin basın açıklamaları yaptıkları alanda kullanılan mermerin Elazığ’da üretilen Vişne Mermeri olduğunu biliyoruz. Bunun haricinde hac mevsimlerinde ibadetin bir parçası olarak kullandığımız Safa-Merve yolunun yine Elazığ Vişnesi ile döşeli olduğu gerçeği var. Fransa Parlamentosu, Alman Parlamentosu ve ABD Temsilciler Meclisi Elazığ Vişnesinin kullanıldığı önemli mekanlardan sadece bir kaçıdır. Durum böyle iken dünyaca ünlü Vişne Mermerimizin Elazığ Ekonomisine katkısı ne yazık ki beklenen düzeyde değildir. Dolayısıyla ülkede olmayan bir Mermer Borsasının şehrimizde kurulması şehrimizin ekonomik açıdan kalkınmasına 2034 yolunda Elazığ’a 2023 yolunda da Türkiye’ye öncülük edecek Elazığ’ı dünya kentlerinden biri olma seviyesine taşıyacaktır."

Elazığ'da Mermer Borsası Kurulsun!