Elazığ'da Normalleşme Süreci Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Elazığ'da Normalleşme Süreci Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınıyla mücadelede kademeli normalleşme başlıyor. "Yerinde karar" döneminde yerel yönetimler, hıfzıssıhha kurullarının 'vaka sayısı' değerlendirmesine göre karar verecek. Kademeli normalleşme ve kısıtlamalar toplanan kabine toplantısında görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye risk haritasına göre orta ve az riskli illerde yasakların kademeli bir şekilde kaldırılacağını söyledi. Orta riskli (Sarı) iller arasında yer alan Elazığ'da haftasonu yasağının kaldırılacağı açıklandı

.ELAZIĞ’DA HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI
Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkacak, riskli ve yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. (Elazığ açıklanan haritada orta riskli iller arasında) 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı.

ELAZIĞ’DA EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞLAYACAK
Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır.

LOKANTA VE RESTORANLAR AÇILIYOR
Vatandaşlarımız salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklardır. Lokanta ve restoranlar yüzde 50 kapasite ile açılacak.

AKŞAMLARI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRECEK
Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. (COVID-19) Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.

KAMU SAATLERİ NORMALE DÖNDÜRÜLECEK
Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

NİKAH VE DÜĞÜNLER ELAZIĞ’DA 100 KİŞİ İLE YAPILACAK
Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.