Elazığ'da Rekor Sayıda Fidan Üretimi!

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 2022 yılı içerisinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ'da 5 milyon fidan üretildiğini açıkladı...

Elazığ'da Rekor Sayıda Fidan Üretimi!

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2022 yılı boyunca gerçekleştirdiği fidan dikim ve ağaçlandırma çalışmalarını paylaştı.

Orman Bölge Müdürlüğünün bütün projelerini yakinen takip ettiklerini belirten Milletvekili Metin Bulut köylülere verilen destekleri de paylaştı.

“ORMAN KÖYLÜLERİNE DESTEKLER VERİLDİ”
Bakanlık ile Sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan Bulut: “Orman Bölge Müdürlüğümüzün iş programı dahilinde yapmış olduğu tüm projeleri yakından takip ediyoruz. Bakanlık nezdinde müdürlüğümüzün tüm projelerini ilk gününden son anına kadar yakından takip ediyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığımızla sürekli irtibat halindeyiz. Orman Bölge Müdürlüğümüz Elazığ’da 2022 yılında çiftçi ailelere süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, fenni arıcılık ve güneş enerjisi sistemi, çatılara elektrik sistemi kurularak elektirik üretimi kredilerinden faydalandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Orman köylerimize 2022 yılında orman köylülerimize orkoy kredisi verildi. Bu kredilerin %20’si hibe geri kalan kısmı faizsiz kredi niteliğindedir.” Dedi.

“2022 YILINDA 5 MİLYON ADET FİDAN ÜRETİLDİ”
Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2022 yılındaki ağaçlandırma çalışmalarını paylaşan Bulut: “Geçen yıl Devlet Fidanlıklarında verilmiş olan program doğrultusunda 5 Milyon adet fidan üretilmiştir. Orman Bölge Müdürlüğümüz 1.070 hektar ağaçlandırma ve toprak muhafaza tesis programına karşılık 1.200 hektar, 9.600 hektar ağaçlandırma ve toprak muhafaza bakım programına karşılık 9.600 hektar, 1.000 hektar mera ıslahı programına karşın 1.500 hektar ve 600 hektar ormanların rehabilitasyonu programına karşılık 950 hektar alanda çalışma yapıldı. 2023 yılında da 2022 yılında olduğu gibi verilen programların üstünde gerçekleşme sağlanacak. 2022 yılında 40 Km yeni Orman yolu tesis edildi. 2023 yılında 40 km yeni orman yolu, mevcut yolların bakımı, onarımı ve ıslahı çalışmaları devam edecek. Palu Orman İşletme Şefliği İdare Binası, Elazığ Yangın İlk Müdahale Ekip Binası yapımı tamamlandı.” İfadelerine yer verdi.

Elazığ'da Rekor Sayıda Fidan Üretimi!