'Elazığ Doğru Kararı Verecek!'

Seçim çalışmalarına devam eden Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, seçilmesi halinde partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan paslanmaz çelik fabrikasının Elâzığ'a kazandırılması için söz aldıklarını söyledi. Septioğlu 'seçimlerde Elâzığ, en doğru kararı verecektir' dedi.

'Elazığ Doğru Kararı Verecek!'

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu seçim sürecinde son viraja girilirken vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.  Başkan Adayı Faruk Septioğlu çalışmaları çerçevesinde Kırklar Mahallesi'ndeki konteyner kentlerde kalan depremzede vatandaşları ziyaret etti. Yapılan ziyarette vatandaşların sorun ve talepleri dinlendi.

Çalışmalarını sürdüren Başkan Adayı Septioğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ve kurum çalışanlarını ziyaret etti. 

Cumhuriyet Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Başkan Adayı Septioğlu daha sonra Sugözü Mahalle Muhtarı Seda Gündoğan ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Septioğlu, seçilmesi halinde Partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan paslanmaz çelik fabrikasının Elazığ kazandırılması için söz aldıklarını söyledi. Septioğlu, “Rahmetli Erbakan hocanın ağır sanayi yatırımları sözü vardı ülkeye ama 22 senedir bizim bütün değerler satıldı şuanda elimizde kalan devletin milletin elinde kalan Şeker fabrikası haricinde hepsini özelleştirdiler. Çimento fabrikası özelleştirildi. Özelleştiği zaman anında 3’te 1’e düştü çalışan sayısı bu da istihdam açığı demektir, işsizliğin en büyük göstergesidir. Gençlerimiz daha sıkıntı içindeler işsizlik hat safhada üniversiteyi bitiriyor diplomayı alıyor ama diplomayı aldığına pişman çünkü çalışacak saha yok. Biz dün 22 senenin kırılımı yaptık biz aslında. Bizde biliyorsunuz krom üretiliyor, kromun fiyatı burada maden devamlı bir taban bir tavan yapar gidişatı odur madencilik sektörü. Özelleştiği zaman misal diyelim ki o zaman 50-60 dolarlara düşmüştü krom ferrokrom da belirli bir diyelim 400-500 dolar civarındaydı. Özelleştikten sonra adam aldığı zaman tavana çıktı tavan fiyat diyelim ki 800-900 doları buldu ham krom dediğimiz taş hali. Şimdi bunun ferrokroma dönüşümü 3 bin – 4 bin dolarları buldu yani işlenmiş ikinci hali. Biz diyelim ki 5 bine sattık yurt dışına bunu tekrardan geri almamız 25-30 bin dolar. Ülke ekonomisinden çıkan bir parayı bir düşünün. Biz dün gece Fatih Hoca’dan paslanmaz çelik dediğimiz fabrikanın sözünü aldık ve bu Türkiye’de 22 senedir kırılan ilk zincirdir. Çünkü şuan ki uygulamada devlet yatırım yapmaz şahıs yapacak zihniyeti ağır sanayi de şahsın gücü yetmez buna ancak devletin gücü yeter” dedi.

Ziyaretlerinin son durağında Ulukent Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Adayı Septioğlu, sorunları ve talepleri dinledi.

Başkan Adayı Septioğlu seçime dair yaptığı açıklamada “Elâzığ’ımız daima doğru zamanda, en doğru kararı veren bir şehirdir. Bu şehir 31 Mart’ta geleceğini, yanlışa, adaletsizliğe, savurganlığa, adam kayırmacılığa geçit vermeyecek bir hizmet anlayışına teslim ederek, en doğru kararı verecektir. 1 Nisan sabahı Elazığ için hak adaletle şekillenecek yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Elazığ bize inanıyor, biz de milletimize inanıyoruz.” dedi.