'Elazığ İçin Bir Fırsat'

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, sulama ve içme suyu projeleriyle ilgili sorun ve çözüm önerilerini paylaşarak, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'nın Elazığ'da ikamet ettiğini belirtti ve bunun şehir adına fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.

'Elazığ İçin Bir Fırsat'

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elâzığ’ın sulama projeleri ve içme suyu projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sulama projeleri ve içme suyu projelerini gündemine alan Başkan Çoban, Kuzova ve Suluova projelerine ilişkin sorun ve çözüm önerilerini paylaştı.

"BİR MİLYAR EK ÖDENEK İLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULUR"
Kuzova ve Suluova projelerine ilişkin çözüm önerilerini paylaşan Çoban, “Uluova sulama inşaatının yapım işi için 2023 yılında yaklaşık 350 milyon TL ödeneğe ihtiyaç vardır. Mart – Nisan aylarında yüklenici firma işe başlatılarak yıl içerisinde bu işe ek ödenek aktarılarak işin bir an önce tamamlanması ilimiz adına çok önemlidir. Uluova sulaması inşaatının pompaj elektrik masrafının kesin çözümü için 5’er MEGAWATT’lık toplam 30 MW gücünde ve yaklaşık olarak 750 milyon TL’ye mal olacak GES ihalesinin de yapılarak yaklaşık bir milyar ek ödenek temin edilerek elektrik probleminin kökünden çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.” dedi.

Bilal Çoban, “Kuzova sulaması için çözüm önerimiz Sulama inşaatı tamamlanmış olan bu projede yaklaşık 6 MW gücünde kurulacak GES santrali ile buradaki sıkıntı ortadan kaldırılacaktır. “ ifadelerini kullandı.

"GENEL MÜDÜRÜN ELAZIĞ'DA OTURMASI BİR FIRSAT"
DSİ Genel Müdürlü Mehmet Akif Balta’nın Elazığ’da ikamet ettiğini ifade eden Bilal Çoban:” Genel Müdür Mehmet Balta’nın Elazığlı olarak görüleceği gerçeği fırsat olarak görülmelidir. Adeta Elazığ’ın başına talih kuşu konmuş ve  “İyi olacak hastanın başına doktor gelmiştir” . Doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir ilkesiyle Kıymetli Genel Müdürümüzden Ekmeğini yediği ve suyunu içtiği memleketi olan Elâzığ’ımıza destek çağrısında bulunuyorum. Elazığ ilinin yıllardan beri iz ödeneklerle kanayan yarası haline getirilmiş olan Uluova ve Kuzova sulamaları için ihtiyaç duyulan yaklaşık 1,2 milyarlık ödenek veya ek no ödeneklerin Sayın Genel Müdürümüzün destekleriyle çözüme kavuşturulabileceğini düşünmekteyim” dedi.