Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan Açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 27 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yapılan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Otelinin yakılması, 33 yazar, ozan ile 2 otel görevlisinin yanarak ve dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan olayın yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Milletvekili Erol açıklamasında, 'Üzerinden 27 yıl geçen bu katliamın bazı faillerinin yargılandığı davanın, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olmasına karşın zamanaşımına uğramış olması ise ayrı bir utanç nedenidir' dedi.

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan Açıklamalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 27 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yapılan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Otelinin yakılması, 33 yazar, ozan ile 2 otel görevlisinin yanarak ve dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan olayın yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

EROL: ZAMANAŞIMINA UĞRAMIŞ OLMASI İSE AYRI BİR UTANÇ NEDENİDİR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçıların 33'ü, kaldıkları otelin yakılması sonucu hayatını kaybetti.

O gün Madımak Oteli’nde sadece 33 insanımız değil, aynı zamanda düşünce dünyamız, edebiyatımız, kültürel değerlerimiz de kül oldu.

Üzerinden 27 yıl geçen bu katliamın bazı faillerinin yargılandığı davanın, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olmasına karşın zamanaşımına uğramış olması ise ayrı bir utanç nedenidir.

Türkiye’de toplumsal ayrışma ve kutuplaşmanın her geçen gün daha da artmasının başlıca nedeni; toplumsal olaylar ile ilgili acılarımızı ortaklaştıramamamız, bu tip olayların yaşanmaması için düşünce dünyamızda ortak fikirler geliştiremememizdir.

Başbağlar ya da Madımak adı ne olursa olsun bu tip toplumsal suçların insanlığa karşı işlendiği bilinci ile hareket etmeliyiz.

Böylesine büyük acıların bir daha asla yaşanmaması için geçmişten ders alarak dayanışmayı, yan yana olabilmeyi, eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi ve barış ile kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye idealini gerçekleştirmeliyiz.

Bu vesile ile 2 Temmuz Madımak’ta,  5 Temmuz 1993’te Başbağlar’da yaşamını yitiren yurttaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.