Elazığ Valisi Değişti!

Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi yayımlandı. Yayımlanan kararnameye göre Elazığ Valiliği'nde de değişiklik yapıldı...

Elazığ Valisi Değişti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete’de Valiler Kararnamesi yayımlandı.

Kararname ile birlikte Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Mülkiye Baş Müfettişliği görevine getirilirken, yerine İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Ömer Toraman atandı.

ÖMER TORAMAN KİMDİR?
Ömer Toraman 1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamlayan Vali Toraman, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu.

İlk olarak memleketi olan Erzurum'da Kaymakam adayı olarak 1994 yılında görev yaptı. Sırasıyla Kastamonu Küre Kaymakamlığı, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Çorum Kargı Kaymakamlığı, Ankara Nallıhan Kaymakamlığı, Elazığ Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılından itibaren ise Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve son olarak İller İdaresi Genel Müdür Vekili olarak üst düzey görevlerde bulunan Vali Ömer Toraman Tokat Valiliği, Kütahya Valilikleri görevlerinde bulundu.

Son olarak yayımlanan kararname ile birlikte İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Ömer Toraman Elazığ Valiliği görevine atandı.

Vali Ömer Toraman evli olup 3 çocuk babasıdır...

Elazığ Yeni Haber İnternet ve Medya Yayıncılığı olarak, Vali  Erkaya Yırık'a yeni görevinde başarılar diliyor, ilimize Vali olarak atanan Ömer Toraman’ı tebrik ediyor hayırlı olmasını temenni ediyoruz...