Elazığ'da, AKSA'ya Tepkiler Sürüyor

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, Elazığ STK Platformu Dönem Sözücü Servet Yaşar Özdemir ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili açıklama yaparak 'AKSA adlı firma yaptığı açıklama ve gönderdiği faturalarla mağrur, mağdur ve mahcup vatandaşımıza adeta tokat atmıştır' dedi.

Elazığ'da, AKSA'ya Tepkiler Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da meydana gelen yıkıcı depremin ardından doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim yapılmaması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Geceleri hissedilen sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğü Elazığ’da vatandaşlara doğalgaz faturaları oldukça yüksek gelmeye başladı. Konuyla ilgili Elazığ Şehir Meclisi de açıklama yaptı. Doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili açıklama yapan Elazığ Şehir Meclisi Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, AKSA’ya seslenerek taleplerini iletti. Elazığ STK Platformu Dönem Sözücü Servet Yaşar Özdemir ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca da yaşanan duruma tepki gösterdi. 

Turan Yıldız, “İlimiz, 24 Ocak 2020 tarihinde saatler 20:55’i gösterdiğinde 6,8 büyüklüğünde deprem ve etkileri hala devam eden 2 binin üzerinde artçıyla büyük bir afet yaşadı. Türk Milletinin ve Devletinin yaşanan felakete anında refleks göstererek yardıma koştuğu ilk günden beri acıların bu milleti nasıl bir araya getirdiğine hepimiz şahit olduk. Yaşanan deprem ve akabinde devam eden artçılar ilimizde başta yaşam alanlarımız olmak üzere bütün hayatı olumsuz etkiledi. Binlerce ev oturulamaz hale geldi, insanlarımız -15 derecelerde çadırlarda kalmaya mecbur oldu. Eğitim, trafik ve ticaretten birçok alanda deprem şehrin üstüne karabasan gibi çöktü. İnsanlar mağdur oldu, mahcup oldu” dedi.

AKSA’ya sert tepki gösteren Turan Yıldız, “Bu süreçte Şehir bütün paydaşları ile yaralarını sarmaya çalışırken, herkes fedakârlık yapmaya gayret ederken, insanlar işin bir ucundan tutmuşken, Bakanlar Elazığ’da kamp kurmuşken, AFAD, Kızılay, UMKE, ANDA gibi kurtarma ekipleri yıkılmış binalardan depremzedeleri çıkarmak için günlerce umutla mücadele etmişken; AKSA adlı firma yaptığı açıklama ve gönderdiği faturalarla mağrur, mağdur ve mahcup vatandaşımıza adeta tokat atmıştır” ifadelerini kullandı.

Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, “Herkesin elini taşın altına koyduğu bir dönemde, Elazığ’dan beslenen AKSA, Acun Ilıcalı’nın yardım kampanyası yaptığı televizyon programında 2 milyon TL bağış yaptığını TÜM TÜRKİYE’ye duyurarak şovunu ve reklamını yapmanın peşine düşmeyi tercih etmiştir. Hatırlayacağınız üzere TEDAŞ’ın AKSA firmasına devri sırasında toplanan ve milyon TL’ler ile ifade edilen elektrik faturaları işleme konulmamış, devirden sonra AKSA hesaplarına aktarıldığı iddia edilmişti. İlimiz gazeteleri bu konuyu günlerce yazmıştı” dedi.

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, “Şehrin en büyük ticari faaliyetini sürdüren AKSA firmasının ilimizde yaşanan depremi fırsata dönüştürme gayreti ve parayı insan hayatına tercih etmesi kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Hiç kimse bir taraftan bu şehrin ve bu ülkenin nimetlerinden faydalanıp bir taraftan da Türk insanına sırtını dönemez, sırtına binemez. AKSA’dan taleplerimiz: Yıkılan, yıkılacak ve orta hasarlı binalardan Doğalgaz ve Elektrik tahsilatının yapılmaması. Diğer konut ve işyerlerinin borçlarının 3 ay ötelenmesi ve 12 eşit taksite bölünerek faturalara yansıtılması. Ya da toplam fatura tutarından 12 ay boyunca %50 tenzilat yapılması. Bu süreçte insanların barındığı ve 24 saat aralıksız olarak doğalgaz ve elektrik tüketimi yapılan ilimizdeki tüm ibadethanelere 6 ay boyunca tamamen ücretsiz hizmet verilmesi. Şayet AKSA mevcut tutumundan vazgeçmezse; Devletimizden talebimiz: İhalenin tek taraflı olarak fesih edilmesi ve AKSA’nın Elazığ’daki tüm ticari faaliyetlerine son verilmesidir. Unutulmamalıdır ki, “yol, sadece dostla yürünür” şeklinde konuştu.