Elazığ'da Her Şey Eskisi Gibi Olacak Mı?

Önce deprem ardından koronavirüs salgını ile karşılaşan Elazığ'da her şeyin eskisi gibi olup olmayacağı merak konusu oldu...

Elazığ'da Her Şey Eskisi Gibi Olacak Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş dönemlerde Doğunun yıldızı olarak tanımlanan, bölgesinde sanayi, turizm, sosyal ve kültürel hayatın merkezi olarak bilinen Elazığ'ı, önce deprem ardından Koronavirüs vurdu.

Yaşanan afetler nedeniyle ağır yaralanan kentte göç başladı, ekonomi ve sosyal hayat durma noktasına geldi. 

Yaşanan kabusun ne zamana kadar devam edeceği bilinmezken, Elazığ'da her şeyin eskisi gibi olup olmayacağı merak konusu oldu.

Elazığ, 2020 Yılına Umutla Girmişti

2020 Yılını büyük umutlarla karşılayan Elazığ'da, sanayiden eğitime, sosyal ve kültürel hayattan, tarım ve hayvancılığa hemen her alanda atılım yapmayı hedefleniyordu.
 
Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Ticaret Sanayi Odası başkanı Asilhan Arslan'ın cesur adımlarıyla şehrin kalkınmasına yönelik tüm adımlar atılmış, il dışından hatta yurt dışından yatırımcılar davet edilerek Elazığ'da fabrika temellerinin atılması sağlanmıştı.

Özellikle şehrin ekonomisine ve istihdamına katkılar sunması beklenen sanayi yatırımları büyük bir heyecan yaratmıştı.  Durağan bir seyir isleyen ekonomi canlanacak, işsizlik azalacak, böylelikle kentte her şey yoluna girecekti.

Önce Deprem Sonra Koronavirüs Vurdu

Elazığ'da 'her şey yoluna gidecek' derken 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem tüm hesapları alt üst etti.

Korkunç depremde binaların yanısıra umutlar ve hayaller de yıkıldı. 100 binin üstünde insanın evsiz kaldığı şehirde, yaşam tüm yönüyle aksadı. 

Şehirde yaralar  sarılmadan bu kez tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs Elazığ'ı olumsuz etkiledi. Salgınla mücadele kapsamında 2 Binin üstünde işletme geçici süreyle kepenk kapattı. Buna bağlı olarak 10 Binin üzerinde kişi de işsiz kaldı. 

Peki Bundan Sonra Ne Olacak?

Deprem ve Koronavirüs'ün yarattığı olumsuzluklar Elazığ'ı her açıdan kayba uğratacağı kaçınılmaz.

Ancak her türlü zorluğa göğüs germesini bilen milletimiz, bu acıyı da geride  bırakacak. Birlik ve beraberlikle bu günler de geride kalacak. Depremde yaşanan büyük acıya rağmen vakur bir duruş sergileyen Elazığ, Devlet ve Millet dayanışması ile yaralarını saracak, yeni planlamalar ve kentsel dönüşüm projeleriyle daha nezih ve daha estetik binaların, kent meydanları, otoparklar, sosyal donatıların olduğu  bir şehir haline gelecek. Depremzedeler daha konforlu ve sağlam binalarda yaşamlarını sürdürecek. Bunun için fazla bir zaman gerekmiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların destekleriyle bu rüya en geç bu yıl sonuna kadar gerçek olacak. Salgın hastalığın da sona ermesiyle cadde ve sokaklar yeniden canlanacak, sanayi çarkları yeniden dönecek, tarım, turizm, hayvancılık, eğitim, hizmet sektörü ekstra bir performansla yaşanan kaybı kısa sürede telafi edecek. 

Sabır ve inançla bu zaferin yakın olduğunu düşünmekte yarar var.