'Elazığlı Yediği Bu Ayazı Unutmayacak, İyi Bilinsin'

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş, deprem sürecinde yaşanan uygulama hatalarına tepki gösterdi...

'Elazığlı Yediği Bu Ayazı Unutmayacak, İyi Bilinsin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YRP Elazığ İl Başkanı Avukat Erhun Karakuş, İlimiz milletvekillerine ve TOKİ'ye tepki gösterdi. 

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmalara değinerek, bu süreçte yapılan yanlışların ve uygulama hatalarının vatandaşı mağdur ettiğini söyledi. 

TOKİ tarafından yapılan binalarındaki kat sayısı, dairelerin küçük oluşu, binaların iç içe yapılması gibi birçok hatayı gündeme getiren Karakuş, yapımı tamamlanan dairelerin karma kura ile hak sahiplerine veriliş uygulamasına tepki gösterdi. 
Karakruş, açıklamasında şunları kaydetti:

"DAİRELER ELAZIĞ'IN SOSYAL HAYATINA UYMUYOR"
"24 Ocak depremimin hemen akabinde devletimiz, biz güçlüyüz ve vatandaşımızın yanındayız diyerek Elazığda Toki’yi sahaya sürmüş, depremde acılar yaşayan memleketimizin bir an evvel imar edilmesi, evini ve ailesini kaybeden vatandaşlara yeni bir yaşam alanı, yeni bir umut olması açısından çalışmalar başlatılmış, binlerce kura çekilmiş ve yine binlerce daire teslim edilmiştir.  Ancak, Toki denen kurumun gerek ihale rakamları, gerek Elazığ’ın sosyal aile hayatına uymayan tek tip projeleri, gerekse de toptancı bir zihniyet ile tek torbadan kura çekilmesi hususları hemşerilerimizin kabuk tutmaya başlayan yaralarını tekrardan kanatmaya başlatmıştır."

"DAİRELERİN İHALE FİYATI GANİMET GİBİ DAĞITILMIŞ"
"Dairelerin ihale fiyatları gelişi güzel bir şekilde ganimet gibi dağıtılmış, arsa bedelinden, vergi ve harçlardan muaf olan daireler ederinin iki katı rakamlara ihale edilmiştir. Bunun üzerinden %30 indirim yapılacağı dahi söylense ortaya çıkan evlere nazaran vatandaş mağdur edilmiştir."

"İÇ İÇE GİRMİŞ BLOKLAR, YETERSİZ CADDE VE SOKAKLAR"
"Diğer bir mağduriyet, kat sayısınında dört olarak ısrar edilmesidir. Hali hazırda uygulanan imar planında 8-10-12 kata müsade edilen yerler olmasına rağmen, deprem anında mevcut yüksek katlı binalarda sağlam yapılmalarından dolayı herhangi bir hasar olmamasına rağmen Toki’nin yatay mimari diyerek dört katta ısrar etmesinin sonucu olarak; iç içe girmiş bloklar, küçük daireler, yetersiz cadde ve sokaklar ortaya çıkmıştır."

"TOPTAN KURA YÖNTEMİ TAM BİR ZULÜM"
"Geldiğimiz son noktada ise, ne akılla hareket edilmiş, kimden olur alınmış bilmeyiz ama Elazığlıyı sağa sola savuran, huzursuz eden bir TOPTAN KURA çekimi yapılmıştır. İnsanların mahallesi, çevresi, sosyal hayatı göz ardı edilmiş, işin kolayına kaçılmış ve Elazığlı depremzedeler bir kez daha mağdur edilmiştir! Sosyal medya sitelerinde kendi dertlerine düşüp kendi mahallelerine geri dönmek çabasıyla ilan veren, paylaşım yapan insanları gördüğünüzde hiç mi yüzünüz kızarmıyor ve kendinize pay çıkarmıyorsunuz, hiç mi vicdanen rahatsız olmadınız? Yüksek ihale rakamları, Elazığdan aldığınız yaklaşık iki bin dönüm civarında ki hazine arazisi, baştan savma, külleme yaptığınız dairelerin bir yılda dökülmeye, çatlamaya başlaması ve cami, market, fırın, okul, park gibi sosyal alanların ve temel ihtiyaçların karşılanabileceği mekanların olmaması "başınızın çaresine bakın bizden bukadar" der gibi planlanmadan yerleşim yerlerinin yapılması Elazığ’ı mağdur etmeye yetmedi de şimdi TOPTAN KURA yöntemine mi başladınız? Kullandığınız arazilerde, bol keseden harcadığınız paralar da bu milletin parasıdır. Milletin parasıyla milletin arazisinde yine o millete zulüm ancak böyle yapılır." 

"ELAZIĞLI YEDİĞİ AYAZI UNUTMAYACAK"
"Tabi burada ilimizin iktidar siyasilerine ve yöneticilerine bir parantez açmak gerekiyor. TOKİ’nin bu haksız, hukuksuz, dediğim dedik tepeden inme kararlarına ses çıkarmayan, her şey normal gidiyormuş gibi bir görüntü veren EY milletvekilleri, belediye başkanı, il başkanı, emanet olarak aldığınız oyların hakkını veremediniz, bu sınavı geçmediniz ve bu vebal hepinizin çünkü böyle zor ve müşkül durumlarda vatandaş, oy verip seçtiği kişilerden kendilerine sahip çıkmasını ve haklarının korumalarını beklerler. Bir ilde imar edilen konutun projesinde, maliyetinde, dağıtım usulünde söz hakkı olmayan, varsa eğer konuşmayan müdahale etmeyen milletin vekilleri başka hangi zaman ne işe yararlar? Merkezi hükümetin ve iktidarın haklarını kendi vatandaşının haklarından daha çok savunan yerel yöneticilerimiz iktidar milletvekilleri, Belediye Başkanı ve İl Başkanı oysa biz Ankara da verilen pozları görünce bizlerde Elazığlılar gibi bir an için umut etmiştik, güzel haberler alacağız diye. Sonuç fiyasko;  4 Milletvekili+1 Belediye Başkanı+1 İl Başkanı=TOPTAN KURA. Elazığlı yediği bu ayazı unutmayacak, iyi bilinsin... Sandıkta ise TOPTAN PAKET çıkacak."