'Engel Bir Eksiklik Değildir, Bir Farklılıktır'

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, 'Engel bir eksiklik ya da aksaklık değildir, bir farklılıktır. Farklılıklar da her zaman zenginliktir.' dedi.

'Engel Bir Eksiklik Değildir, Bir Farklılıktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Başkan Işıkver, yayınladığı mesajında engel durumun bir eksiklik ya da aksaklık olmadığını bir farklılık olduğunu belirterek farklılıklarında zenginlik olduğunu ifade etti.

Başkan Işıkver ‘Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin insani sorumluluğudur. Onları doğru anlamak için hepimizin öncelikle empati yapması gerekir. Sağlıklı her bireyin şunu net bir şekilde idrak etmesi gerekir, her an her bireyin bir engellilik durumuyla karşılaşması kesinlikle uzak bir ihtimal değildir.Sağlıklı bir birey olabiliriz, ama yarın bir engelimizin olamayacağını kimse garanti edemez.Engelli bireyleri anlamak için sadece yılın bir gününü beklememek gerekir. Onları her gün hatırlamak ve anlamak için bir farkındalık oluşturmamız gerekmektedir.’ dedi.

Başkan Işıkver açıklamasında ‘doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden bütün kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum’ ifadelerini kullandı.