Engelliler Meclisi Üyeleri Sıkıntılarını Dile Getirdi

Elazığ Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, engellilerin ulaşımda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekme adına öğretmenevi önünde toplandı.

Engelliler Meclisi Üyeleri Sıkıntılarını Dile Getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, Öğretmenevi önünde bir araya gelerek engellilerin ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat basın açıklaması yaparak,
Minibüslerde, turizm taşımacılığında, şehirlerarası otobüslerde ve gemilerde 2018 yılında ertelenen erişilebilirlik düzenlemesi hakkının 3 yıl daha ertelenmesi için TBMM'ye sunulan Kanun değişikliğine tepki gösterdi.

FIRAT: SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ MÜCADELEYE DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Metin Fırat, “Sözleşmenin 4. Maddesi 3. Bendinde belirtildiği sürece iş bu sözleşmenin uygulanmasını sağlayacak yasalar ve politikaların geliştirilmesi ve yaşama geçirilmesi ile engellilere ilişkin yer karar alma süreçlerinde engelli çocukları da dahil olmak üzere engellileri olan tespit edilen örgütler aracılığıyla sürekli sürekli danışılacak ve etkin bir şekilde bu sürece dahil edileceklerdir. Söz konusu toplu taşıma araçlarına erişilebilirliği 3 yıl daha ertelenmek istenirken hakkın esas öznesi olan engelli bireylere ve örgütlerine ve danışılmamış, onayları alınmamıştır. Bu teklifin yasalaşması halinde sözleşme ve katılım hakkı bir kez daha ağır biçimde ihlal edilecektir. Bizler Elazığ Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak ve bu açıklamayı destekleyen sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları duyarlı kamuoyu ve mecliste grubu bulunan siyasi partileri bu yasa değişikliği teklifini geri alınması amacıyla sürdürdüğümüz mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.