Erol, Işıkver'e Yanıt Verdi!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı canlı yayın programında MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in 'Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı neden eleştirmiyor' sözlerine cevap verdi...

Erol, Işıkver'e Yanıt Verdi!

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala Elazığ’da tansiyon gittikçe yükseliyor. 

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver katıldığı canlı yayın programında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un suskun kalmasını eleştirerek “Bu şehirde konuşa konuşa oyunu iki katına çıkarmış bir CHP gerçeği var. Niye konuşmuyor CHP’liler? Gürsel Bey ‘belediyeyi doğru yönetemiyorlar şurada şu eksik var, burada bu eksik var’ diye niye konuşmuyor?” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı canlı yayın programında Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları'nı neden eleştirmiyor iddialarıyla ilgili konuştu. 

Milletvekili Erol programda sorulan bu soruya ; “Ben Belediye Başkanını eleştirerek siyaset yapmıyorum. Çünkü ben zaten belediye başkanının davranışlarından ve onun siyaset tarzından kaynaklı eleştiri yapma hakkına sahip değilim çünkü ben onun gibi düşünmediğim için ne onunla parti olarak ittifak kurmuşum ne de geçmişte o partide siyaset yapmışım.”dedi.

"ELİNİZDE BELGE VARSA GETİRİN"
Açıklamalara aynı sertlikte cevap veren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; “Her partinin belediyecilik ile ilgili politika ve uygulamaları farklıdır. Ben kendimi ve adayımı anlatıyorum. Bu bir milletvekilliği, genel seçimi değil. Bu bir yerel seçim. Yerel seçimde rakibinizin kötülüğünü değil sizin insanların görmediği, yaşamadığı ve o yetkiyi nasıl kullanacağı konusunda toplumu aydınlatmak ve bilgilendirmek gerekir.”diye konuştu. Elinizde belge varsa getirin bana ben hemen Savcılığa da suç duyurusunda bulunayım diyen Erol açıklamasında şunları söyledi;

“SORU ÖNERGESİ VEREN TEK MİLLETVEKİLİYİM”
“Ben Elazığ Belediyesi’nin borçları ve Villa Kent Projesi ile ilgili İçişleri ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarına soru önergeleri verdim. Semih Bey artık MHP’nin il başkanı değil Milletvekili. Bir usulsüzlük, uygunsuzluk, hukuka aykırılık varsa bunu tabi ki yerel televizyon kanallarında siyaset olarak kullanabilirsin ama yetkini de kullanacaksın. Nedir yetkin: Soru önergesi. Neden soru önergesi vermedi? Benim dışımda Elazığ’ın sorunları ile ilgili çıkıp da televizyonlarda konuşma yapan var mı? Yok. Bakanlıklara soru önergesi veren var mı? Yok. Peki benim dışımda Meclis Kürsüsünde Elazığ’ın sorunlarını dile getiren var mı? Yok. Ama Elazığ’a geliyorum, “Belediye Başkanını niye eleştirmiyorsun” diyorlar.”

Erol, Işıkver'e Yanıt Verdi!