Etnografya Müzesinde Önemli Gelişme!
Elazığ'ın kültürel kimliği ve turizm potansiyeline önemli katkılar sunması beklenen Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi için yeni yerinde çalışmalar başladı.
Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi için yeni yerinde çalışmalar başladı. Proje, tarihi dokusuyla dikkat çeken Harput yolu üzerindeki İdadi binasında hayata geçiriliyor.
AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“1886 yılında inşa edilen tarihi Mekteb-i İdadi binası, Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne dönüştürülüyor. Harput yolu üzerinde yer alan bu tarihi yapı, 30 bini aşkın esere ev sahipliği yaparak Elazığ’ımızın kültürel zenginliğine yeni bir nefes kazandıracak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından hazırlanan teşhir ve tanzim projesi doğrultusunda ihalesi tamamlanan projede, yüklenici firma uygulama çalışmalarına başlamış ve böylece süreç resmen başlamıştır. Geçmişine sahip çıkan bir şehir olarak, bu eşsiz mirası geleceğe taşımanın gururunu yaşıyoruz.”