ETSO'dan 'Sivrice'yi Yeniden Düşünmek' Projesi

Elazığ Valiliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivrice Belediyesi tarafından desteklenen ve 2020 yılı Ocak ayında yaşanan deprem felaketinden sonra Elazığ'ın en önemli turizm beldelerinden biri olan Sivrice ilçesinin yeniden planlanması için Emre Arolat Mimarlık ortaklığında Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü Anabilimdalı Akademisyenleri ve Lisansüstü öğrencileri tarafından yürütülen uzun soluklu çalışma akademik bir yayın olarak hazırlanarak erişime açıldı.

ETSO'dan 'Sivrice'yi Yeniden Düşünmek' Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivrice’yi Yeniden Düşünmek kitabı, 2020 Ocak ayında gerçekleşen Elazığ Depremi sonrası ağır hasar alan Sivrice ilçesinde gerçekleşecek kentsel projeler öncesinde alanı tanımak ve olası çözümleri tartışmak amaçlı yürütülmüş kolektif bir araştırmanın ürünü olduğu açıklandı.

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Anabilimdalı kadrolu hocaları ve lisans üstü öğrencileri ile Emre Arolat Mimarlık ortaklığında ve Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Prof. Dr. Süha Özkan, Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Mimar Fatma Yasemin Aysan ve Mimar Levent Çırpıcı danışmanlığında ilerleyen araştırma, Elazığ Valiliği, Sivrice Belediyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi odası ve Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan tarafından desteklenmiş olup, ileri çalışmalar için akademik bir kaynak olarak erişime açıldı Araştırma yürütücüleri; Prof. Dr. Ece Ceylan Baba, Prof. Dr. Gülçin Küçükkaya, Dr. Öğr. Üyesi Burçin Başyazıcı, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Can Varon, Dr. Öğr. Üyesi Moira Valeri, Dr. Öğr. Üyesi Sema Karagüler, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çalışır Adem, Elazığ TSO Özel Kalem Müdürü Yunus Üstündağ olup, ÇEKÜL Vakfı İl temsilcisi tarihçi Mustafa Balaban’da çalışmalara destek sağlamıştır. 306 sayfadan oluşan yayın https://yayinevi.yeditepe.edu.tr/sivriceyi-yeniden-dusunmek/ linki üzerinden halka açıldı.