Ferhan Şensoy Hayatını Kaybetti!

Usta tiyatrocu ve oyuncu Ferhan Şensoy 70 yaşında hayatını kaybetti. Şensoy'un uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla mücadele ettiği belirtildi.

Ferhan Şensoy Hayatını Kaybetti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Usta tiyatro ve sinema sanatçısı Ferhan Şensoy, 70 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde tedavi gören sanatçının, 02.30 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sanatçının eski eşi oyuncu Derya Baykal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz" ifadeleriyle Şensoy'un vefatını duyurdu.

Ferhan Şensoy tarafından 1980 yılında kurulan tiyatro grubu 'ortaoyuncular'ın twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…" ifadeleri yer aldı.
DERYA ŞENSOY: ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM
Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy, Twitter hesabından babasının ölümü sonrası bir mesaj yayınladı. Şensoy, "Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım..." ifadelerini kullandı.

 

HASTANEDEN AÇIKLAMA
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, ünlü tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'un ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu, 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.
ÜNLÜ İSİMLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Kültür sanat dünyasının ünlü isimleri, Ferhan Şensoy'un vefatı dolayısıyla sosyal medyadan üzüntülerini dile getirdi.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, usta sanatçının vefatına ilişkin "Kül yutmaz mizahıyla tiyatromuzun dağarcığının gelişmesine unutulmaz katkıları olmuş bir ustayı kaybettik. Çok daha güzel günler görmeyi hak ediyordu. Nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Müzisyen Sabahat Akkiraz, "Çok üzücü bir sabah. Sanat ailemizin en özel sanatçılarından Ferhan Şensoy hakka yürüdü. Ortaoyuncular Tiyatrosunun kurucusu, oyuncu, yazar ve güzel insan Ferhan Şensoy seni çok özleyeceğiz. Işıklar içinde uyu" cümleleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Oyuncu Reha Özcan, "Türk tiyatrosu gelenekselini en çok koruyup, modernleştiren en zeki ustasını yitirdi. Şimdi kavuk devrildi. Çok arayacağız, çok özleyeceğiz. Başımız sağ olsun" sözlerini paylaştı.

Oyuncu Mert Fırat, üzüntüsünü sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu: İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu, daim olacak.

Oyuncu Hazal Kaya ise "Ah ne büyük bir kayıp... Çok üzgünüm... Başımız sağ olsun" cümlelerini paylaştı.

FERHAN ŞENSOY KİMDİR?
26 Şubat 1951'de Çarşamba, Samsun'da dünyaya geldi.

Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusu olan usta isim Türk Tiyatrosu'nda kendine özgü bir yer edindi. 

Kendi tiyatro topluluğu Ortaoyuncular'ı 1980'de kuran Şensoy, 1989'da Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devraldı. Sanatçı, Türk tiyatrosu için önemini halen koruyan kavuğu, 2016'da oyuncu Rasim Öztekin'e devretti.

Yaşamı boyunca birçok oyuncu yetiştiren ve 1987'den bugüne "Ferhangi Şeyler" adlı tek kişilik gösterisini izleyiciyle buluşturan Şensoy, tarihi Ses Opereti'ni onardı ve Ses 1885 adıyla açtı.

1988'de Derya Baykal ile evlenen Şensoy 2004 yılında boşandı. Müjgan Ferhan Şensoy ve Derya Şensoy adlı iki kızı oldu.