FHGC 35 Yaşında!

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, FHGC'nin 35. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

FHGC 35 Yaşında!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FHGC Başkanı Semih Erdem, FHGC’nin 35. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Başkan Erdem; FHGC’nin 21 Nisan 1988 yılında bir grup meslektaşının öncülüğünde kurulduğunu belirtti. Ayrıca FHGC kurulduğu günden bu güne kadar FHGC’nin başarı çıtasını yükseltmesi adına özveri ile çalışan tüm başkanlara ve yönetimlere de teşekkür etti.

“CEMİYETİMİZ SON DERECE KÖKLÜ VE ETKİLİ BİR CEMİYETTİR”
FHGC hakkında da bilgiler veren Başkan Erdem; “Cemiyetimiz 21 Nisan 1988 yılında yani bundan tam 34 yıl önce kurulan son derece köklü ve etkili bir cemiyettir.  Bugün FHGC Başkanı olarak ben ve yönetimim cemiyetimizi güzel yarınlara başarılı işlerle ulaştırmanın mutluluğu içindeyiz. Dilerim nice yıllara başarılı ve güzel işlere imza atarak ilerleriz” dedi.

“FHGC’YE GÖNÜL VEREN VE VEFAT EDEN HERKESİ RAHMETLE ANIYORUM”
FHGC’ye dair bir takım bilgiler aktardıktan sonra basın şehitlerini de yad eden Başkan Erdem; “Basın camiasının kocaman bir aile. FHGC’ye gönül veren ve vefat eden herkesi rahmetle anıyorum. Bu özel günde bir kez daha basın şehitlerimizi de rahmetle anarak, onların ailelerine sabırlar diliyorum. Bu kutsal görevde emek üreten tüm meslektaşlarıma ise başarılarla dolu, sağlıklı ve huzurlu bir meslek hayatı diliyorum” dedi.

“ÜYELERİMİZİN MENFAATİNE OLAN HER İŞTE İMZAMIZ VAR”
FHGC ‘de iki dönemdir başkanlık yaptığını da kaydeden Başkan Erdem; “FHGC adından söz ettiren, köklü ve son derece faydalı işlere katkı sunan bir cemiyettir. Her zaman belirttiğim gibi Elazığ’ımızda basın son derece güçlü ve güçlü basının olduğu bir yerde pasif bir cemiyet olamaz olmamalı da! Bu nedenle pandeminin gölgesinde bile ben ve yönetim kurulundaki değerli arkadaşlarım, üyelerimizin katkısına olacak işleri yapmaya devam ettik ve ediyoruz da bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yani üyelerimizin menfaatine olan her işte bizlerin imzası var” ifadelerini kullandı.

“BASIN MÜZESİ’NİN KAPILARININ AÇILMASINI SEVİNÇLE KARŞILADIK”
Göreve geldikleri andan itibaren güzel etkinliklere imza attıklarını belirten Başkan Erdem;  Bilindiği üzere bu yıl içerisinde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bizlere söz verdiği Basın Müzesi’ni Elazığ’a kazandırdı. Bu güzel gelişme basın camiamız ve şehrimiz adına bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Bir kez daha başta Başkan Şerifoğulları olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diyerek kalıcı projelere öncülük ettikleri için duyduğu memnuniyeti aktardı.

“BASIN KONUTLARI DA YÜKSELDİĞİ AN ÇOK DAHA MUTLU OLACAĞIZ”
Basın mensuplarının konut sıkıntısı yaşadıklarının bilincinde olduklarını ve konut sorunun çözümü noktasında da bir takım girişimleri olduklarına değinen Başkan Erdem; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan basın mensupları için konut yapılmasına dair söz aldık. Bakan Kurum, deprem konutlarının tamamının teslim edildikten sonra bu konuda çalışmalara başlayacaklarını ifade etmişti. Bu konunun takipçisiyiz. İnşallah bu konuda bize verilen sözler tutulur ve bütün meslektaşlarımıza güzel bir müjde daha vermiş olabiliriz. Bizler basın konutları yükseldiği an çok daha mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİ ETKİSİNİ AZALTINCA ÖZLEDİĞİMİZ YÜZ YÜZE ETKİNLİKLERİMİZE HIZ VERDİK”Açıklamasını sürdüren Başkan Erdem; “Son yıllarda FHGC’nin kuruluş yıl dönümünü pandemi gölgesinde karşılandı. Ama pandeminin etkisini azaltarak hayatının normal akışına dönmesinden dolayı daha fazla meslektaşlarımız ile yüz yüze görüşmeler sağlamaya başladık. Onların taleplerini daha sağlıklı öğrenebiliyoruz ve bu şekilde yolumuza geniş bir aile olarak devam ediyoruz. Ramazan da sonra yüz yüze ziyaretlerimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

“BÖLGENİN EN KAPSAMLI VE EN KÖKLÜ CEMİYETİYİZ!”
Sözlerinin sonunda ise Erdem; “Bölgemizin en kapsamlı ve en köklü basın cemiyeti olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah 36. yıl etkinliklerimize en sağlıklı günlerde bir ve beraber merhaba diyebiliriz. Nice nice başarılarla dolu yıllara” dedi.