Fırat Edaş Yatırımlarını Artırdı

Elâzığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya'da elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), kaliteli ve kesintisiz enerji arzı hedefiyle 2022'nin ilk yarısında yatırımlarını artırdı.

Fırat Edaş Yatırımlarını Artırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürdürülebilir hizmet anlayışıyla sorumluluk sahasında yer alan şehirlerin ilçe merkezlerinden köy ve kırsallara dek kaliteli ve kesintisiz elektrik altyapısının oluşturulması için 7/24 çalışan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), 2022 yılının ilk yarısında da bölgede önemli çalışmalara imza attı. 

Yatırımları ile hayatı aydınlatan şirket, Elâzığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya illerindeki elektrik dağıtım hattını 100 kilometreden (km) fazlaya ulaştırmayı başardı, toplamda yaklaşık 13 km uzunluğunda da yer altı elektrik şebekesinin kurulumunu sağladı.

YER ALTI HATTI AYDINLANDI
4 ilde toplamda 11 Bin km’ye yakın hat bakımı gerçekleştiren şirket, müşterilerine kaliteli enerji arzı sağlamak için 3310 kilometre havai, 300 kilometre de yer altı hattını yeniledi. 

Bu dönemde trafo ve dağıtım merkezlerinin bakım ve yenilemelerine de ağırlık veren Fırat EDAŞ, enerji nakil hatları üzerine kurduğu 16 bin km’ye yakın kuşkonmaz ile yaşanabilecek enerji kesintilerinin önüne geçmeyi hedefliyor. 

Fırat EDAŞ, gerçekleştirdiği yatırımlarla şehirlerin modern görünümüne de katkı sunuyor.