'Gazetelerin İlan Kaybına Neden Olan Değişiklik Düzeltildi'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, yerel gazeteleri ciddi bir dar boğaza sokacak uygulamanın yürürlüğe girmeden durdurulmasının ardından bir açıklama yaptı.

'Gazetelerin İlan Kaybına Neden Olan Değişiklik Düzeltildi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, yerel gazeteleri ciddi bir dar boğaza sokacak uygulamanın yürürlüğe girmeden durdurulmasının ardından bir açıklama yaptı.

Başkan Erdem; “Torba Yasa’da yer alan ve yerel basın kuruluşlarının kapanmasına, çok sayıda basın çalışanının da işsiz kalmasına yol açacak düzenleme teklifi, TGK ve BİK temsilcilerinin yoğun çabası sonucu TBMM’de önerge ile değiştirildi ve bu şekilde basın öne eğilmedi!” diyerek kazananın Türkiye olduğunu vurguladı.  

Her platformda yerel basının sıkıntılarından bahsederek, bunların giderilmesi noktasında sağlıklı adımlar atılmasını vurgulayan FHGC Başkanı Semih Erdem, yerel basını derinden yaralayacak sorunun giderilmesinin ardından da bir açıklama yaptı.

“İLAN KAYBINA NEDEN OLACAK DEĞİŞİKLİKLER DÜZELTİLDİ”
Başkan Erdem; “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcilerinden oluşan heyet ve 81 ilin gazeteciler cemiyet başkanları zor bir dönemden geçen yerel basın kuruluşlarına ve çalışanlarına destek amacıyla yoğun bir diplomasi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen diplomasi trafiği olumlu sonuçlandı.  AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili siyasetçilerle gerçekleşen görüşmeler sonucunda da TBMM gündemindeki yasa değişikliği maddelerinden biri olan ve özellikle yerel gazeteleri kapanmanın eşiğine getirerek çok sayıda yerel basın çalışanını işsiz bırakacak olan düzenlemedeki ‘ilan kaybına neden olacak değişiklikler’ önerge ile değiştirildi. Yerel basının resmi ilan kaybına neden olacak düzenleme değişiklik teklifinden çıkarılırken, teklif, basına zarar vermeyecek düzenlemeyle kabul edildi” diyerek gelişmelerin kendileri için olumlu olduğunu ifade etti.

“YEREL BASIN KAPANMANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ”
Yerel basını kapanmanın eşiğinden kurtaran bu gelişmenin sevindirici olduğunu kaydeden Başkan Erdem, Teklifin yerel basını nasıl olumsuz etkileyeceği, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili siyasetçilerle ayrı ayrı görüşerek anlatıldı.  Görüşmelerin olumlu sonucunu almanın ve teklifin, basınımıza zarar vermeyecek şekilde düzenlenerek, TBMM’den geçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu durum değişmeseydi çok sayıda yerel gazetelerimiz kapanmanın eşiğine gelebilirdi. Bu olumlu gelişmenin gerçekleşmesine katkı sağlayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve üyelerine; 81 ilde bulunan Gazeteciler Cemiyeti Temsilcilerine ve basın sektöründe emek üreterek bu durumun yanlışlığına dikkat çekerek, bu yanlışın düzelmesinde rol alan bütün basın emekçilerine teşekkürlerimi sunarım” diyerek bu olumlu gelişme sonucunda kazanın Türkiye olduğunu vurguladı.