Hacı Öğretmenin Kitap Sevgisi

Elazığ'da sınıf öğretmeni 52 yaşındaki Hacı Ormanoğlu, kırsaldaki öğrencilere okuma sevgisi aşılamak için köy köy, okul okul gezerek kitaplarını hediye ediyor.

Hacı Öğretmenin Kitap Sevgisi

Elazığ'da köy köy, okul okul gezerek yazdığı kitapları öğrencilere hediye eden Hacı Ormanoğlu: “Çocuklarımıza da yazmalarını söylüyorum. Başlangıç olarak günlük tutmalarını öneriyoruz. Teknoloji bağımlılığı var. Çocuklarımız teknolojiden ziyade kitaba yoğunlaşsınlar, kitap okusunlar, kitabı sevsinler istiyoruz” dedi.

Şair Hayri İlkokulu'nda görev yapan Ormanoğlu, 30 yıllık mesleki tecrübesiyle 3 kitap kaleme aldı. Ormanoğlu, "Ben Onları Çok Sevdim" adlı kitabında yaşanmış hikayeleri, eğitimle ilgili çalışma ve projeleri, "Yitirdiğimiz Değerlerimiz Mahalle Arkadaşlığı" adlı kitabında çocuklukta mahallede yaşanan arkadaşlıkları ve yapılan etkinlikleri anlatırken, "Goncalar Solmasın" isimli kitabında anı ve hikayelere yer verdi.

Yazdığı bu kitapları kırsaldaki çocuklarla buluşturmak, onları kitap okumaya ve yazmaya teşvik etmek için 5 yıl önce "Geleceğiniz aydınlık, kitaplar arkadaşınız" sloganıyla çalışma başlatan Ormanoğlu, bu kapsamda bulduğu her fırsatta bir köy okulunun yolunu tutuyor.

Ormanoğlu, gittiği okullarda beraberinde götürdüğü kitaplarını imzalayarak çocuklara hediye ediyor. Okullarda öğrencilere kitap okumanın önemi ve kitap yazma konusunda bilgiler veren Ormanoğlu, çocuklara onları mutlu etmek için isimlerini kaligrafi sanatıyla yazdığı notlar ile çeşitli hediyeler de veriyor.

Hacı Ormanoğlu, bu süreçte kendi kitaplarının yanı sıra hayırseverlerin bağışladığı ve katıldığı kitap fuarlarından temin ettiği yaklaşık 30 bin kitabı da köy çocuklarıyla buluşturdu.