Hemsball Avrupa'ya Açılıyor

Türkiye'nin ilk resmi ve milli spor branşlarından olan Hemsball Avrupa Birliği projesi kapsamında yurt dışına taşınıyor.

Hemsball Avrupa'ya Açılıyor

Hemsball Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, Federasyonun yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Otizmli çocuklara yönelik yapılan çalışmanın Avrupa'ya taşındığını ve bu anlamda Aydın ilinde ilk adımın atıldığını kaydetti. 

İl Temsilcisi Polat yaptığı açıklamada şunları söyledi;

PROJE, 26 EYLÜL'DE START ALACAK
"Türkiye’de oluşan ve hızla gelişmekte olan Hemsball branşı Avrupa’da tanıtılması, yaygınlaştırılması için Avrupa Birliği proje kapsamında ‘’Hemsball; Otizme Doğan Güneş’’ adı altında Aydın İl Koordinatörlüğü; Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığı ile star verildi. Porjede Otizmli çocuklara yönelik yapılan proje ile hem Hemsball sporu gelişmiş hemde Otizmli çocuklarımıza bir hizmet hedeflendi. Geçtiğimiz günlerde Aydın ilinde gerçekleşen proğram ile projenin neler getireceği, nerelerde yapılacağı ve de amaçları anlatıldı. Resmi ve Milli spor branşı olan Hemsball; bu tür projelerle Avrupa’ya tanıtılması, yaygınlaştırılması ve bu branşın otizmli çocuklar üzerinde olumlu etkilerini görmek amaçlanılıyor. ‘’Hemsball; Otizme  Doğan Güneş’’ projesini hayata geçiren Aydın İl Koordinatörlüğüne ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etmek lazım. Spordaki temel amaç insan sağlığı. Hemsball da kuralları gereği dikkat ve konsantrasyonu içeriyor. Avrupa Birliği desteği ile yapılan proje 3 aşamalı gerçekleşecek ve 26 Eylül tarihinde start alacak. Proje Türkiye, Portekiz ve İtalya’da ortak bir şekilde yürütülecek ve 1 yıl içerisinde de tamamlanması hedefleniliyor. Proje hem spor merkezli hem de otizmlilere yönelik bir çalışma olması büyük bir avantaj’’ dedi.

PROJE ELAZIĞ'DA DA HAYATA GEÇECEK
İl Temsilcisi Polat ayrıca, hayata geçirilecek olan proje ile ilgili bir örnekleme yaparak, Elazığ’da da bu çalışmayı hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.  

Hemsball Avrupa'ya Açılıyor